En riktig gråmulen dag:(

Idag är det lördag.....
tre dagar sen Ola förolyckades...

Var i skolan igår och träffade hela klassen, alla var där utom Morgan som var i Thailand och Sabina som åkt hem till Skåne några dagar tidigare...

Våra lärare ringde ju runt till alla i klassen senare under dagen som olyckan hände för de ville höra hur vi hade det och se till att det fanns någon hemma hos oss då. Väldigt bra gjort, fanns nog med i deras krisplan kan jag tänka mej och det fungerade fint. Då bestämdes det att alla som ville skulle träffas på fredagen till en minnesstund för våran Ola och det blev en helt underbar uppsluppning av nästan hela klassen.

Även Lizette orkade att komma för det är henne vi alla var mest oroliga över, då Erik trots allt kommit dagen innan och väldigt sakligt berättat om hur han upplevde allt och berättade hur det går för honom just nu. Men ingen hade fått tag i lizette mer än jag och Erik och då sa hon att det går väldigt upp och ner hela tiden men hon skulle försöka att komma under fredagen.

Så som tur var orkade hon komma och när alla fick se henne så tror jag att alla drog en lättnades suck och det oroliga upphörde. Även för henne borde det vara en lättnad att hon bara kom in i klassrummet och satte sig på en plats och bara fick vara. man tittade på henne och hon tittade tillbaka, det behövdes inte mera utan efter ett tag slappnade hon av och kunde känna sig ett med klassen!!!
Det känndes skönt för alla, hon hade med sig sin sambo Robin som stöd under hela dagen och det var väldigt bra, än en gång så berättades det för alla som inte var där i trosdags om hur olyckan gick till, vad som gjordes, att olas kompis kom till skolan och berättade om hur det gått till på sjukhuset, vad som kommer göras med Ola på rättsmedicinska i linköping, och om hur skolan klarade sin uppgift. Skolan har fått oerhört mycket beröm för sina insatser i denna olycka, allt fungerade som det skulle och både räddningspersonal, polis och brandkår kunde inte ha gjort bättre själv, så det känns nog bra för alla att höra, alla insatres gjordes som kunde göras även om utgången blev oerhört tragisk.

Efter ett tag så åkte alla hem, uttmattade men med en lugn känsla och ett oerhört starkt band som klass att det här ska vi klara av tillsammans.
På måndag drar skolan igång som vanligt, för att alla ska kunna återgå till en någorlunda fungerande vardag, men själv är jag ute på praktik en vecka till och det är jag glad för, då får man lite mera distans till allt som hänt och man känner sig starkare inför sina klasskamrater.

Blev inte gjort speciellt mera den dagen, gjorde lite våfflor till kvällsmat, och idag lördag ska vi följa med till Märta och Patriks hus och se hur det ser ut där, även Isac ska få nya fotbollsskor då han givetvis har vuxit ut sina igen!!!!!

Hoppas ni alla får en trevlit lördag och söndag..

När livet stannar upp....

hur kommer man vidare??? hela ens liv bara passerar revy och man ser genast hur lyckligt lottad man är som har livet i behåll, inte alla har det...
vissa lever längre och andra kortare.

Dagen idag började bra med en resa upp till Linköping med Arne. Skulle egentlligen åkt med Mattias men eftersom han ska jobba på lördag så skulle han vara ledig idag, så det blev hastigt att jag skulle åka med Arne istället. Det gör inget han är skön att åka med och hur pratglad som helst..
Kan behövas när man går upp så tidigt som man gör, idag lyxade vi till det genom att börja vid halv fyra så det gick relativt smärtfritt.

Samma tur som i fredags blev det, hörde som hastigast av ett mess från Jocke om att det varit en olycka på ttc men hörde inget mera sen, trodde att det var utanför på v.40 det hade hänt nåt men så kom vi iaf. hem från våran tur, tvättade bilen både invändigt och utvändigt sen var vi klara för idag.
Sa hej då till Arne och tackade för resan och satte mej sen i bilen. Kom hem kollade fb och då var Hanna på chatten och frågade om jag visste nåt om olyckan som inträffat. Svarade nej och sen började hon berätta...

Människan i fråga som blev allvarligt skadad var vår egen Ola som kommit under en lastbil, via radion så uppfattade jag först att det var en gymnasie-elev som det handlade om men det visade sig så inte vara fallet.
Pratade med Jenny som ringde mej nästan omgående och hon hade precis kommit in från sin körning med Lunne när de möttes at detta overkliga. Alla gick väl omkring helt hysteriska och visste inte vem som skulle göra vad men de hade iaf. fått iväg ola snabbt till akuten.

Det som hände var följande.: Ola var på väg från kiosken där han köpt mackor till lunchen. I lastbilen  väntade Lizette (hon körde) och Erik som satt jämte. När de såg Ola komma gående skulle de skoja med honom och köra lite sakta framåt så han fick gå jämte ett tag innan dom stannade.
Vad de inte visste var att Ola hade precis tagit tag i handtaget på lastbilen och när så lizette började åka framåt, samtidigt som hon rattade fullt höger så slant Ola och kom så under bilen med ansiktet neråt och blev påkörd över bäcken och nedre del av ryggen. Som tur var så stannade hon bilen med en gång och elever som såg vad som hände sprang snabbt och hämtade lärare som fick upp bilen via pump så de kunde få ut honom. HAN VAR MEDVETSLÖS NÄR DE FICK TAG I HONOM SAMTIDIGT KOMM RÄDDNINGSPERSONAL och gjorde allt vad de kunde för att snabbt ta sig till Ryhov.
Tyvärr så klarade han sig inte, även om de gjorde allt för att rädda honom...
Ola blev 25 år.....

Mitt hjärta är fullkomligt trasigt, hade hur kul med honom som helst igår när vi körde halkbanan tillsammans, allt var som vanligt och även idag sa Jenny att han hjälpte henne med dollytrailern,var lika galen som vanligt och så händer detta.
Kommer bli en hutlöst jobbig kväll/natt mina tankar går även till Erik och Lizette som nu får all hjälp som de om möjligt kan uppbringa på Ryhov. Kan inte i min vildaste fantasi förstå hur de ska orka komma upp på fötter igen men det kommer bli skönt när vi kommer få se dom. Sänder alla mina tankar till dom och deras samt Olas alla anhöriga.

R.I.P Ola.

Så se nu till att ge era närmaste en stor kram och säg gärna till dom att de är älskade du vet aldrig när olyckan är framme...

Så mamma,papppa,Emelie,Robin,Jocke,Isac,My,Stefan och Moa:
Jag älskar er alla...

halkkörning:)

Idag blir det en härlig dag!!!
Ska känna på hur det känns att få en lastbil att släppa i halt underlag...

kommer nästan ihåg känslan när man gjorde det med bil och tyckte att det var otäckt, så vi får se hur det går!!!

Lite nervöst allt...

Ledig dag idag men börjar med all säkerhet oerhört tidigt imorron....
Ska snart till gymmet och träffa Monika och Sara sen ska jag äta lite och åka till skolan. så det blir kanske ett till inlägg senare:)

kraaam...

regn och plusgrader!!

Idag var det allt en trist dag. Hörde att det regnade en stund minnsan och det var ett tag sen, men det blir ju så trist och grått ute då.
Jocke började idag vid 06.00 och skulle jobba till 15.00 så han ser man inte speciellt mycket.
Tur i oturen skulle man väl kunna säga, vet ju nu att det blir så på helgerna men det blir iaf. lite extra pengar till sommaren, och jag slipper söka helgjobb!!
Ska istället söka "vanliga" jobb eller åtminstone sommarjobb och se om man kan komma in någonstans.
Ska väl ta och ringa till min gamla chef på Husqvarna och se om det skulle kunna gå att jobba där, även om det inte är riktigt vad jag skulle vilja göra men det finns inget val, bara jag får ett jobb så kvittar det nästan vad det blir.

My skickade jag iväg vid elva-tiden idag då skulle hon på kalas hos Louise och Linnea. De hade ett gympakalas, då båda tränar gymnastik så det kom två ledare och hade gympa med dom. Lite roligt och annorlunda kalas minnsan. Isac hade Filip att sova över här, men både isac, filip och tim har varit här hela helgen och spelat spel på datorn så man har inte sett dom så mycket.

Igår tvättade jag alla fönster i köket så nu ser man ut utan att det är en massa fingeravtryck och damm på dom, en riktig storstädning av köket blev det samtidigt då det aldrig hinns med annars, blir mest att man dammsuger av och plockar undan.
Började lite smått med storarummet också, blir väl storstädning av alla rummen nu hade jag tänkt mej fast det blir ett i taget...
Våren är ju på väg säger dom så det hade ju varit skönt om man kunde vara klar tills dess:)
jaja, nu ska jag vara lite social med Jocke som precis kommit hem så ha en fortsatt skön söndag//ia

Lördag= ledig!!!!

Härligt:)
Äntligen helg... ska försöka vara ute så mycket som möjligt idag eftersom de lovat att det ska vara sommarväder ute!!!! hmm... får se om det stämmer, de har ju inte lyckats så bra förut...

Jaha, det var ett tag sen jag skrev men det har varit oooootroliga tidiga mornar denna veckan. Åkte ju som sagt var med Arne på måndagen=västergötland. På tisdagen blev det Linköping med omnejd, Onsdagen var det Malmbäck, Hok och några andra ställen, slutade ju den dagen vid halv nio!!!! riktigt skönt minnsan... börjar ju ifs. vid 03.15 så det är ju nästan ett helt pass ändå!!!
Torsdagen bestod av ledig!!!! men istället åkte jag upp till skolan för en dags backning... till slut komm jag på hur det funkade:)
hade lite olika övningar, backa rakt bakåt, sidförflyttningar, svänga 90 grader åt olika håll....
hjärnan gick på högvarv hela tiden och det avslutades med att jag skulle ju även backa tillbaka släpet där jag tog det!!!???!!!

Höll säkert på i en halvtimma med det men till slut kom iaf. jag+släpet överräns om att det skulle gå bra så till slut klarade jag det iaf. mäkta stolt för då var jag alldeles själv på planen så det fanns ingen att fråga!!!!!
Härligt att träffa lite av mina klasskamrater också, det var Ola, Lizette, Sabina och Hanna som var inne.

På fredagen blev det så en tur till linköping igen med Arne. Gick hur bra som helst och höll på att öva med denna eltruck som är ett bra komplement till den vanliga handtrucken. Sparar ju axlar och rygg betydligt.
När jag väl kom hem så var det bara att äta mat som gällde då mackor inte blir speciellt roligt att stå sig på, hade även tänkt att sova lite men i samma sekund så ringde bästis Ellen och undrade om dom fick komma in på fika, så det var bara att slå på kaffebrygaren och invänta besöket.!!!

Det var ett tag sen vi sågs så det var hur mycket som helst att prata om...

Igår fick Jocke så sitt gamla jobb tillbaka fast på timmanställning för helger!!! Hur skönt som helst... kan nu äntligen börja spara ihop en buffert igen, då man inte är van att ha en liten inkomst!!!!
Tror hans chef blev gladare än Jocke, men det är alltid nåt, först gäller det  fram till semestern och sen blir det nog vidare över helgerna... skönt för isf. behöver han inte oroa sig över ekonomin på samma sätt då han inte får stämlpa över sommarlovet...
Själv blir jag ju arbetslös så för min del gör det ju inget, jag kan ju ändå stämpla!!!
Men den högsta önskan blir ju som sagt att kunna jobba, om det så är ett sommarjobb blir jag glad!!!

Så idag blir det väl att städa så mycket som möjligt och att ev. börja ta fönstrerna som ser för skruttiga ut!!!

Ha en bra helg allihopa!!

17 timmar senare:(

Är fortfarande uppe:(:(:(:(:(.......

Började min dag vid 02.20 så det är ett tag sen och det börjar komma ifatt en nu!!!!!
Det som var bra med denna dagen var att den började 03.15 och slutade 08.30!!!!!!
Hade inte alls mycket på flaket idag och allt gick bra även om det var snöigt när vi startade... Var halt lite överallt, så det gällde att tänka till för det blev givetvis bara småvägar som gällde idag:(

Vi besökte Aneby,Malmbäck,Vrigstad, Hoks Herrgård och lite andra små ställen:)
När vi så slutade för dagen så ringde jag upp min härliga skånepiga Sabina för att kolla om vi skulle dejta över frukost och det ville hon gärna:)
Träffade även Hanna, Ola och Lizette samt mina lärare en stund:) De skrattade till lite när de fick reda på när jag började:)!!!

efter 2 timmar begav jag mej så hemåt och fick tag i Monika för att se om vi skulle träna så svarar hon att hon och Sara redan vart där och att de nu var på väg hem... suuuuck men idag hade jag bestämt mej för att träna så det var bara att byta om och köra ner dit...
Som tur är blir det en härlig känsla när man väl kommer därifrån...
Väl hemma blev det lite lunch och sen hade jag tänkt vila en stund, men precis när jag ätit upp ringde Monika på dörren så det blev istället så att det var dags att slänga på en balja kaffe:)
Hon hade stickat en underbart fin rid-olle till my så hon skulle mäta runt halskragen så det att få över huvudet...
My blev jätteglad och jag är helt impad över hur fin den blev:)

Så idag tog Jocke med sig My och begav sig till stallet, isac åkte iväg till innebandyn så jag blev själv hemma, tvättat,ställt iordning för imorron och nu har jag satt mej ner till "halv åtta" hos mej, sen blir det sängen för min del...

Hoppas ni andra har haft en utmärkt trevligt dag...

01.20!!!!!!

..... var klockan när det så var dags för veckans andra dag på praktiken!!!!!
Ska aldrig mera oja mej om att det är för tidigt:) däremot kan jag nu förstå varför dom börjar då, underlättar hur mycket som helst när man har varor att köra ut och vill slippa all trafik och väntetid vid butikerna...

men,men det är ändå oerhört sjukt tidigt..... även om det är rätt så lätt för mej att kunna gå upp är det ändå liiiiiite fel tid på klockan, man går ju inte direkt och lägger sig klockan sex på kvällen om man inte behöver. Så man får när man kommer hem ta och sova en timma så det finns lite ork att ta tag i när alla andra kommer hem:)

Är ju på praktik ute på Rudenstams. Första dagen skulle jag åka med en kille som heter Arne. Själv fick jag först uppfattningen om att det var en  gubbe som var 67 år och grinig.... inte bra att dömma folk med en gång men,men...
I själva verket så var det en pigg och jätteglad man på 51! år men betedde sig som 25!!!!
Han kom fram och tog ett stadigt tag i handen och sen var det full rulle hela dagen!! Han visade allt med bilen, truckhallen, lagret, fraktsedlarna, fick jobba på flaket och hela tiden var han med och berättade historier så den dagen gick hur fort som helst:) En härlig första start på praktiken.!

Vi åkte västgötarutten och han berättade hela tiden hur det var när han började på Rudenstams, det visade sig att han också varit elev på TTC fast för 6 år sen så det fanns lite att prata om!

När vi väl kom hem kom Arne på att han skulle vara ledig 3 dagar i rad och det var då vi började jaga runt vilken annan chaufför jag skulle åka med resten av veckan, på fredag ska jag igen åka med Arne men det blev en man som hette Bosse som jag fick äran att åka med.

Visste att jag skulle börja 02.30!!! på tisdagsmorgonen och att rutten hette Linköping.
Bara att sätta klockan på 01.20.. måste ju ha alla rutiner på morgonen även om jag är själv.
Allt gick bra och Bosse visade sig vara en härlig man han med men bra mycket tystare än Arne, rena motstatsen.
Kunde vara tyst i 5 minuter men det gjorde inget för sen gick munnen i ett för honom och sen blev det åter tyst igen, passade mej alldeles utmärkt!!!
Så imorron Onsdag blir det Skaraturen med många små ställen som det ska lossas till, men det blir iaf. sovmorgon för min del, börjar inte förräns 03.30!!!!! såååå
hej då så länge... ha en fortsatt trevlig dag:)

LEDIG DAG..... NOOOOOT!!

Idag hade vi "ledig dag" i skkolan för våra lärare hade visst studiedag!!!!
Jag kom igår på den briljanta iden att jag skulle försöka att åka med pappa för att få lite mera rutin när det gäller att arbeta på riktigt...

Sagt och gjort, skulle vara på Blomgrens vid nio-tiden och då är det frukost där så jag hann precis in när de satt sig och fikat:)
Sen bar det iväg till fläkten för ett första jobb för dagen, lämna tomma containrar och ta med fulla hem till Stena...

När det till slut var middag så nämde Lena till pappa att eftersom jag hade c-kort var det ju dags att kunna köra för Blomgrens om det var så att semestern började:)
Så när vi var på vär ut till Habo så fick jag köra. Det gick lite knackligt i början men det kom man över efter ett tag, skulle till Brogårds sand och hämta en container och ställa av en tom.  Mycket poliser ute var det ute idag också, åkte till Stena och lastade av allt skrot och fortsatte sen mot Fläkten igen för ytterligare ett lass, när man kommer till Stena så får man väga in bilen så de vet hur mycket skrot de får in och även sen när man åker därifrån får man väga in bilen i tomme.

Ju längre tiden gick desto smidigare gick det att köra så till slut gick det iaf. relativt smärtfritt, både jag och pappa var nog riktigt varma till slut för det är nog lika oroligt för honom som det är för mej eftersom han inte är van att sitta brevid och inte kunna göra nåt...

Det  var iaf. skönt att känna på det riktiga arbetslivet en stund. Tack pappa för en givande dag!! det får vi ta och göra om...

Imorron kommer det att vara backning för hela slanten, så jag hoppas att det kommer bli en bra dag och att jag förhoppningsvis kommer på det dära med hur och när man svänger, skulle ju kunna vara en bra ide!!

tjolahopp, tjolahej...leverpastej...

teoridag:)

Då var det dags igen för lite skola idag. Skulle gå igenom vårat YKB-prov och se även våran Göteborgsresa vi hade måndag natt.

Började med resan.. vi fick till slut iallafall beröm till slut att inget hände, inga skyltar nerkörda eller något påkört och mitt team med Ida funkade verkligen superbra!

Vi gick igenom ruttsträcka, hur man tänkte, vad vi skulle lära oss att tänka, ta ut hållplatser, veta vilket håll kartan ska vara på!!!!, tänka lite längre bort än vad man ska, se till att veta var man är från början och i vilken del av stan man är!!! så lite smått och gott minnsan men det är ju även sånt man lär sig under tiden, även om det kanske då är för sent som James sa!!!

Det var å andra sidan som vi körde nattkörning, lastbil å släp eller trailer så det var inte bara kartan man hade att tänka på, men det verkade inte som om James iaf. tyckte det var nåt speciellt, han vill verkligen att man tänker som honom vilket varken jag eller Ida gjorde utan vi ville ha det på vårat sätt, men det godtogs inte speciellt bra, så det var bara att tänka om hela tiden.

När han var klar med den genomgången så tog han fram UKB-provet och skulle gå igenom det. Han sa att det fanns flera som kommer bli tvugna att göra om det för det hade blivit för många fel just på resan, att vi inte visste hur vi skulle skriva fraktsedlar, (som vi för övrigt aldrig gjort!) och att vi hade räknat fel på det mesta när det gällde lastvikter. Kan man förstå att vi ska kunna, men det kommer bli surt om man ska göra om precis samma prov en gång till och det kommer hända mej, det vet jag för jag svarade inte på sista deleln av provet, då hade jag ändå suttit i 4 timmar!!!! kan säga att huvudet var helt mosigt efter den pärsen!!!

När han väl var klar med det så kom nästa person och det var en man från vuxenutbildningen i Jönköping, han var hos oss i höstas och frågade ut oss hur vi tyckte att det gick i skolan, om vi var nöjda eller om det fanns annat som kunde bli bättre. Även idag hade han nästan samma frågor  och vi sa som det var att det finns en hel del som kunde bli bättre till kommande grupp som börjar på måndag!!!!

Sen blev det middag, efter det blev det Lunnes tur att ta tag i våra praktikplatser, jag ska ju vara på Rudenstams i ca 2 veckor hoppas jag, fick även nys om att det sökte 2 chaufförer till sommaren så det  vore ju bra om man kunde få det man får väl försöka  och se om det går att kunna få det, hade ju varit hur bra som helst:)

Så snart kommer My hem sen ska vi ut till stallet och idag har vi nog stallfiket också så det kommer bli bra!!

hej hopp!

Göteborg tur och retur...

Inatt var det så dags för våran långresa med bil och släp till Göteborg:)
Var vi skolan ca 14.00 och fick då indelat vem man skulle köra med, lärare och bil. Sen var det dags för att ta ut en ruttplan med hjälp av våra fraktsedlar som visade sig vara hela 11 stycken utspridda över hela Göteborg. Senast klockan 16.00 var vi tvungna att vara på väg:( det blev alltså inte så lång tid till att kolla upp ställena på kartan..

Jag fick för första gången åka ihop med Ida och det visade sig vara en riktigt bra ide. Vi var lika men ändå så olika till sättet och hur vi tänkte, men allt löste sig till slut och vi hade ett bra sammarbete hela vägen. Som lastbil fick vi givetvis dagbilen 42:an med posttrailern:( Just den bilen man inte ville ha, men James som blev våran lärare tyckte att det var tid att vi skulle lära oss att köra den så det var nog därför!!!:(

Halv 4 var vi redo att åka så det blev jag som körde först! Kom efter ca 2 timmar ner till Göteborg och fick som första uppgift att köra i den hemska rusningstrafiken.
Efter det blev det minnsan andra bullar... nu skulle vi ju ta oss till alla ställen, vissa med "tidslossningar", vissa skulle man ringa till en viss tid innan och övriga var bara att komma direkt till.
Både jag och Ida skulle vara väldigt stolta om vi skulle kunna hitta åtminstone 5 av ställena, det hade vi satt upp som mål!!, men det visade sig att vi klarade av ALLA ställena inom tidsramen för omexning på minuten!!!!!
Kan väl säga att vi var mäkta stolta över oss själva och att vi å andra sida även sett heeeela Göteborg nattetid!!! Finns nog ingen gata eller område vi missat där minnsan, för vi åkte nog mest fel av alla bilarna!!!! ändå klarade vi av att hålla tidsplanen.

Vi var hemma i skolan vid ca 03,30 kopplade loss släpen och sen var det dags att åka hem.
Så det blev en lång natt för alla men det var en rolig upplevelse och har nu bestämt mej för att inte bli nattchaufför och framför allt inte i Göteborg!!!!!

Idag blir det en slappardag, lite städ och tvätt sen inget mer!!

RSS 2.0