onsdags-stress....

Idag är det Onsdag.....
tror att det är den dagen Gud glömde eller så tyckte han att det skulle vara roligt och se hur mycket stress en vanlig svensk skulle orka med.
Började dagen med YKB-teori med James....
Blev diskussioner hur man kör via GPS, kartläsning hur man tyder olika vägmärken, landplatser och mycket annat.
Kan vara lätt jobbigt och det tar inte lång stund föräns man sitter med tändstickor i ögonen och då har man hela dagen framför sig.
För att underlätta jobbet lite idag så gjorde jag för första gången igårkväll kyckling gryta och den blev jättegod om man får säga det själv. Ska lägga en låda till Jocke så han får se att hans sambo trots allt kan om hon nu vill laga mat, fast då är det bara när jag måste!!!

Isac tog hem Filip för han har också börjat på innebandyn så idag kommer Helena att hämta dom här hemma. Jag och Mysan far iväg till ridskolan och idag står det visst hoppning på schemat!!!
Vi får hoppas att hon får den hästen hon vill ha idag nämligen Hannelore annars finns det inte så många andra hästar som är bra för My när det gäller ridningen. Dom har ju fått problem när det gäller hästarna för dom hästarna och även gamla hästar har alla omöjliga och möjliga sjukdommar för tillfället och vissa av dom passar inte för att gå på lektion utan måste sparas till lite äldre barnen.
Går visst lite trögt med ridskolan nu, mycket privathästar har flyttat och även bytt in många ridskolehästar, vissa finns bara en vecka för att sen får dom skaffa nya för det inte funkar som det ska.
Ja,ja det blir nog bra med det till slut.
Har även hunnit med en sväng med el skuggo så där har man kunna lägga samvetet åt sidan!!
Nähä, om man skulle ta och slänga iväg sina lurviga på allt som ska göras INNAN man åker//kraaaam....

En praktisk dag idag!!!

Det kommer det att bli för jag har praktiskt arbete hela dagen i skolan. Det blev att köra på körgården och ute på väg samt körgården igen:)
Dessa sabla sidförflyttningarna gör mej galen, det kvittar verkligen om man tänker försöka eller om man struntar i det, det går inte in hur jag ska göra och om det förmodan går bra ena gången ska ni inte tro att det går bra andra gången för då har jag redan glömt allt från gången innan!!!!! snacka om moment 22 hela dagarna!!!!!!!!!
Efter ett antal försök så gick det iaf hela vägen med att backa intill en "kaj!" OCH köra sidförflyttning  sen var det min tur att köra med Tomas.!!!
När jag satt mej tillrätta i stolen så sa han lite lurt att detta kommer att vara ett DELPROV så han skulle se vart jag hamnade!!!!
Snacka om att nerverna började vandra igen. Som tur är så är Tomas en av de allra lugnaste människor jag någonsin kommit i kontakt med så för den delen så är det inget problem, utan det är jag själv som får blackout ibland och vet inte riktigt var jag ska börja. Vi började att åka mot flygplatsen och när vi kommit dit med lite rondellkörning och olika växlingar så stannade vi intill kanten och Tomas påpekade lite vad jag skulle göra och tänka på!!
Det som jag har "problem" med är just växlingen!! Tycker det är mycket lättare att "lyssna" innan jag växlar vilket bidrar till att växlingen blir försenad och det blir rätt ryckigt. Han gav mej flera tips och efter en stund så gick det mycket bättre och till slut gick det rent av riktigt bra. Skulle lära mej att inte använda mej av växellådan mer än jag behöver , utan att man kan köra i en rondell på 4:an utan att man får stopp. De andra i min grupp fick för första gången prova på Göteborgsbacken men Tomas tyckte inte att jag skulle göra den än och jag var helt på hans sida för denna gången. Skulle kännas väl stressande tror jag om det hade blivit ännumera att tänka på. Börjar nu få lite grepp om hur det ligger till och klokare blir jag ju mer jag kör. Tror det beror mycket på hur bra självförtroende man har och jag får nog allt ta och skärpa upp min lite!!!
Jag SKA klara att ta dettta körkort om jag så kommer att dö på kuppen!!!!!!!
Blir bara lite mera att läsa och fråga!!!!!

När jag skulle hem tog jag vägen förbi Helena och skulle skriva det sista inför fotbollsavslutningen, så vi bestämde att istället för klättervägg blir det bowling med fika. Kommer att uppskattas hoppas vi. Åkte sen förbi affären för att sen hinna hem och göra mat som idag bestod av potatismos och korv. Emelie kom förbi en stund och hon hade köpt med sig mat för hon skulle tillbaka på möte på hennes jobb senare. Hon köpte med sig mat från East End och var snäll nog att köpa 2 vårrullar till mej!!!! Jag ÄLSKAR vårrullar!!!!! skulle nog kunna leva på dom skulle jag tro!!!!
Kvällen kommer fortsätta i lugnt tempo och lite reda tills imorgon , då står det teori för mej!!!
Mys egenbakade chokladbollar, i vilket hon dock ätit nästan alla själv!!!

helgen i stort...

Blev lite lat att skriva varje dag så  det blir ett sammandrag av hela helgen nu istället.
Ifredags hade vi körning på väg och efter middagen blev det godshantering.  Började ifs. dagen med att tvätta bilarna, plocka ur och tvätta fönster invändigt så det blänkte i solen. Gick helt ok och jag och Sabina jobbade tillsammans.
Efter frukost var det  "praktiskt" arbete som bestod av att jag och Lizette skulle ut på väg och köra med Lunne denna gången. Lizette började köra och vi var ut till Norrahammar och Taberg för att sen styra kosan hemmåt. Jag fick träna rondellkörning och växling på industriområdet istället och körde bara lite på väg. Känner väl att jag har lite svårt med att växla i rätt tid och det tar bra lång tid när jag väl växlar:)

När jag kom hem hade Jocke kommit precis innan för dom hade också gått lite längre denna fredag, så det blev inte så mycket gjort mera den dagen. My gick på disco för första gången denna terminen och hon fick gå tillsammans med Kajsa och Ronja. Dom verkar ha haft riktigt roligt och hade visst dansat med många samt köpt godis:)
Isac var hos Filip och när det var dags att hämta honom där kom det fram att även Isac och Filip ville gå på det senare discot så det var bara att slänga sig i med nya kläder och fram med pengar och skjutsa iväg dom.
Även där när jag hämtade isac senare verkade det som om allt gått bra till.

På lördagen var det så dags för Weigthpulling i Bottnaryd. Det var hela min familj samt Monika i min bil och så åkte Ellen och Boss i deras. Väl framme blev besvikelsen stor, för att vara ett EM så fanns det ingen program och deltagarna var väldigt få i varje klass. Dessutom fick man inte ha med sig egna hundar för dom kunde störa de tävlande hundarna även om det inte stod något på inbjudningarna.  Som hundraser fanns det BARA Am. Bullterrier så det var en riktig besvikelse!!!
Senare på kvällen kom Mie förbi för att kolla in min kökssoffa som hon var intresserad av. Blir nog att hon tar den. Skönt för jag vet inte riktigt var jag ska ha den, den passar liksom inte någon stans.

Idag söndag så har vi bara varit sociala med Niklas och hans nyfödda dotter Astrid. Köpte med oss en leopardklänning samt strumpor. Hon var så liten och väldigt hungrig. Känns ju som en evighet när man ser de små liven även om man inte tycker det var så länge sedan My var så liten.
Nu väntar vi på ett par som ska komma och kolla p Forden och vi hoppas bli av med den, även om det kommer bli så att jag ev. får köra till Oskarshamn och tillbaka isf.!!!


my som discotjej...

en liten söt amstaff-valp

MIN STORA DAG!!!

33 år är väl ingen siffra blev kommentarerna på skolan idag! Kan väl tyckas men man vet att det nu gått ännu ett år och man med vemod inser att livet trots allt går vidare. Förhoppningsvis blir man lite klokare också.!!
Blev iaf. väckt av storkärlek klockan 05.50 men en skönt raspig gratulationssång i andra änden av luren:)
Blev alldeles varm i hjärtat och det var ett härligt sätt att vakna på:) Tack Jocke...

Till ungarna blev det att fråga lite runt dagens datum och förvirrade My visste ingenting (kanske lite för tidigt för henne:) och till slut var jag tvungen att säga som det var. Till deras stora förvåning, men kunde samtidigt ge mej en stor kram och säga grattis. Precis innan vi skulle fara iväg så kom My ut från sitt rum med ett egethändigt gjort paket till mej. Det blev ett brev där det stod: Grattis mamma på födelsedagen, hoppas att du får en bra dag kramar från My.. Till det hade hon gett mej ett av sina finaste bokmärken och i samma veva sa hon att jag var den bästa mamman på jorden:)
Det värmde gött i hjärtat ska ni veta...!

I skolan blev det många grattiskramar och sen stod det teori på schemat för hela dagen! Började med genomgångar av kör/och- vilotider, färdskrivare mm. Tomas pratade om lite nya hemläxor vi skulle få och visade oss olika saker i en liten väska han hade med sig. Ska via väskan lära oss att ställa in kör/vilotider med en sk. förenklad simulator. Kommer få jobba med den nästa vecka skulle jag tro.

Ute hos James hade vi idag teroi:n i verstaden, där gick vi igenom olika smörjmedel och hur det färdas i hela motorn. Blir väldigt mycket information så till slut känns det som om det tar stopp och man börjar fråga alla möjliga och omöjliga frågor som inte har nåt med det andra att göra.

När jag kom hem blev det till att slänga i en tvätt för att sen sätta igång med maten. Barnen måste ju äta innan deras aktiviteter börjar, Isac ska spela innebandy och My ska ju rida. Ridningen gick jättebra och idag hade hon Gavilè. Jobbade med volter och att ställa hästarna, det är roligt att följa dom hela vägen för nu börjar dom utvecklas ordentligt. My har redan börjat att fråga om hopptävlingar och det ska visst vara en i Oktober så vi får väl se om hon ska vara med på den. Kan ju vara roligt och se hur hon tycker om det, om inte för hennes egen skull. Nån gång måste hon väl börja så det är väl lika bra att sätta igång med det samma.
Nu ska jag ta och hämta Mys fårn duschen annars förvandlas hon troligen till ett russin:

PS. Fick ett blombud när jag var hemma idag!!!  Ett fång med 3 röda rosor och en trisslott, från Jocke!!!
Vad glad jag blev för dom, TACK ÄLSKLINGEN!!!!!!


Mys fina brev samt ett av hennes finaste bokmärke:)

Mina underbara fina rosor jag fick utav Jocke-ponken:) Tack...

Eget arbete!!

...Stod det idag på schemat. Det betyder att vi ska lära oss om fordonsteknik, med allt vad det innerbär runt motorer, hur de är uppbyggda och hur det funkar med tryckluft, bromsar ellära och lite annat smått och gott. Jag och Lasse jobbar tillsammans och jag ska börja att ge Lasse en stor eloge för han orkar förklara för mej hela tiden och jag ställer alla möjliga och omöjliga frågor. Vi tog stationen "motor" för vi inte trodde det skulle vara jättemycket, men det visade sig att det var hur mycket som helst och man vet inte rktigt hur mycket man ska lära in. Vi kommer göra praktiska prov och även teoretiska prov och det blir individuella prov ochså. Snacka om att jag har lite att pyssla med. Tur att Lasse är en lugn figur och tar allt med ro.

Vi slöt upp klockan 12.00 och skulle väl plugga lite hemma istället. Jag ringde till Ellen och frågade om hon tänkte vara hemma ett tag till och det skulle dom. Linn hade planeringsdag på sin skola idag så även hon var hemma. Vi åt lunch ihop och tog en kopp kaffe med dopp till efträtt. Satt och pratade om allt möjligt och sen ringde helena och bestämde tid för sista skrivningen för denna säsongen. Ska bli skönt att låta det vara liggande ett tag. Nu börjar ju innebandyn istället så det blir träning på onsdagar och lördagar och en match per månad tror jag det var.

Jag och My var tvugna att åka lite innan Isac skulle cykla till fotbollen  för vi var tvugna att inhandla en ny ridhjälm till henne. Är ju viktigt med det dära är ju en bra räddning om det händer nåt.
Åkta till Charlies Häst och Hund , fick hjälp av en anställd gick ut och åkte hem, stannade på Lidl för lite mjölkinköp. Var helt barskrapad efter denna lilla tur.

Under hela dagen har jag haft mera ont i ryggen än vanligt och det blir visst värre och värre så det känns som om det kommer bli ett litet ryggskott om jag inte tänker mej för när jag rör mej. Var flera år sedan sist och då tog det nästan en dag innan jag kom någorlunda på fötter. Brukar få småkänningar rätt ofta men brukar klara mej. Hoppas det går denna gången också för jag har verkligen inte tid med detta. Ska väl gå och lägga mej nu så ryggelendet får vila ett tag. Ha de//ia

Höststädning:)

Ännu en solig och varm söndagseftermiddag börjar gå mot sitt slut och det blir åter dags att säga farväl till Jocke. Denna söndagen har det gått över förväntan bra och det känns inte alls lika hemskt när han ska åka. Tror jag kommit in någorlunda i andra halvleken nu så det går av bara farten när han åker:)
Kidsen tar det med allt mera ro nu också och det släpper väl ännu mera för dom med så det blir nog lättare för alla, i veckorna hinns ju inte med någon saknad då allt rulla på i ett häftigt tempo hela tiden.

Han behöver ju åka runt 18.00-tiden för det tar ungefär 2 timmar att åka och nu börjar ju hösten närma sig med kyla och mörker.
Idag har det varit en bra dag för ungarna också, slapp ju match denna söndag då det istället blev på lördagen så vi bestämde oss för att åka till Monkeytown med dom istället. My sov över hos Moa i stugen så det blev att även Moa följde med in på Monkeytown. De rastade av sig rejält där inne och Isac såg riktigt hungrig ut när han såg att Moa, Emelie och Stefan beställde in hamburgertallrik:) den pöjken är hungrig jämt och äter allt som kommer i hans väg:)

När vi väl kom hem var det bara att börja med maten som idag bestod av potatis, löksås och bacon:) Hur smarrigt som helst...
Sen kom jag på att bilarna skulle tvättas och att det skulle börjas med höststädningen i trädgården. Hinner inte med det på veckorna och så är det roligt att göra nåt tillsammans. Började att klippa ner buskar i en rasande fart medans Jocke tog ner studsmattan, då ingen hoppar på den mera. Hade igår inhandlat lite ljung och annat smått och gott i blomväg som man kan behöva och planterade dom på framsidan av huset så nu är det höstfint även där. Mysan började med att tvätta Forden och skulle sen städade den invändigt och det gjorde den jättefin.
Sen orkade hon inte mera så det blev Jocke som fick tvätta min....:)
Kommer  bli en lugn och behaglig kväll och så får man börja förbereda sig inför morgondagen. Har "eget arbete" i två dagar nu så det blir rätt lugnt skulle jag tro. //tlingeling


en höstbukett..

lördag

Dagen började med en otroligt skön sovmorgon som varade ända till klockan 8!!! Inte vanligt i det här huset då alla verkan ha en förmåga att smyga som en elefant i ett glashus (dock inte understruken!). På schemat stod det sista matchen denna säsongen och den spelades mot Hallby på detas hemmaplan. Vädret kunde man inte skylla på idag annars brukar vi ha otur med det och få stå i regn och rusk.

Matchen startade bra och båda lagen var taggade och det märktes att det var nu det gäller! Denna säsongen ser man en klar förbättring och ett större samspel mellan alla killarna så det tog allt för sej. Tyvärr slutade matchen för våran del med en förlust med 5-1 men jag kan stolt säga att det var Isac som stod för det enda målet idag så det känns ändå skönt. Ett riktigt skönt mål med ett bra skott från långt avstånd och ett snett slag som gick rakt upp i krysset!!!
En stolt mamma och pappa klappade och ropade om vartannat:)
Både Monika och Stina kom samt Emelie, Stefan och Moa kom och såg matchen så det var roligt att det gick bra.
Tyvärr skadade han sig dock genom en sträckning av ljumsken och fick vila ett tag och senare när han var på banan igen så fick han en kraftig spark på knäet så det blev lite vila och kylbalsam på det lite kramar och pussar senare var han som ny igen, det är krut i den pojken!!! Sin mamma upp i dagen!!*ler*

My följde med Emelie till stugan och vi skulle hämta henne imorgon så det var bara tre i famlijen ikväll. Isacs innebandy började ikväll så det var bara hem och vända för hans del, men när vi frågade honom så tyckte han att det var roligt att spela igen. Han har ju haft ett uppehåll på 3 år och har inte alls viljat spela innebandy, men jag förklarade för honom att han måste ha något att göra under hösten annars skulle han sitta framför datorn hela tiden.
Jag och Jocke tog en kvällspromenad med Skuggan efter maten, vi gick runt Fagerslätt och tittade på alla nya hus som ploppar upp i tid och i otid. Man blir helt förvånad över hur mycket pengar de slänger i sjön, allt ska blänka till höger och vänster, och det ska vara det senaste av allt.

Nu blir det bara till att gå ner och lägga sig och glo på teve, får ta med godiset också*ler*

Hoppas på en lika fin dag imorgon//kraaaaaaam

kortis...

blir ett kort inlägg idag då all tid verkar försvinna omkring mej!!
Började dagen med truckkörning i 3 timmar, gick över förväntan det var ett tag sen jag körde så det blev lite pall placering, hinderbana med och utan pall. Efter lunch så gick jag över vägen för att köra lastbil. Lite mera ordentliga grejjor:)
Jag och Lizette fick ta bli 13 som är en skåpbli och började köra runt en bana. Gick hur bra som helst idag så det känns som om det börjar lossna lite. Tanken var att vi skulle får köra själv i bilarna men det strulade till sig lite under dagen så vi var 5 stycken inne på gården i 3 bilar men det funkade jättebra. Imorgon står det på tur att köra på väg, första gången så det kommer att bli svajjigt skulle jag tro. Har gått riktigt bra för dom som körde idag så det är bara att hålla i den goda minen och göra sitt bästa.
hade poliskontroll på skolan idag så det var fram med körkortet och blåsa i alkolåset!! blev inte stoppad iaf.
God natt Sverige:)

psykbryt??

...känns det som om jag börjar att få!!
Hatar dagen Onsdag!! fattar inte varför alla aktiviteter ska klämmas in på denna dag då det finns 6 stycken andra dagar att välja på!!!???

Hade ju alltså "reflektionsdag" från skolan idag och ungarna hade ledigt från skolan för det var planeringsdag för lärarna. Sagt och gjort gav vi oss själva sovmorgon för att ta igen oss från tisdagen:)
Hade precis bestämt oss för att ta en tur till Monkeytown för att rasta av ungarna lite och då ringde min far och frågade om Isse skulle följa med honom i lastbilen istället och det var han ju inte sen att nappa på. Sagt och gjort så skulle han äta middag innan så vi begav oss till Chicken Mama i Huskvarna för en lite lyxigare middag än korv och makaroner som det var tänkt:) Efter vi släppt av isac hos morfar begav jag och My oss till de djupa skogarna i Bunn!! Skulle träffa Mie för lite sedvanligt skvaller och kaffesurplande:)

Mie är allt en rolig prick, där kan vad som helst hända och vi har många galna minnen tillsammans från när vi hade egna hästar!!! Finns nog näst intill inga vägar eller kalhyggen för den delen runt Bunn/Grännatrakten som vi inte ridit vilse i eller kommit på villovägar ifrån!!! och då BOR vi ändå i dom skogarna och skulle känna igen oss överallt trodde vi!!!
Jag kan lova att vi hade de mest vältränade hästarna på denna sidan delen av Gränna, distansryttare släng er i väggen:)

Eftersom Isse åkte med morfar så skulle Mysan få åka till monkeytown själv och rasta av sig så vi åkte o god tid innan vi skulle hämta isac, men döm om vår förvåning när vi kom fram så visade det sig att stället STÄNGT!!! för reparationer just IDAG!!!! Hur sjukt är inte det på en skala mellan 10!!??
Gissa om My fick ett ordentligt bryt när hon insåg sanningen!! Försökte få henne på andra tankar och gick in på Olssons istället och där fick hon tag i en sparbössa som hon ville ha för att spara pengar till ett eget monkeytown som hon sa!
Hade lite tid över så det blev en tripp till Mc Donalds för lite glassinköp för att lindra smärtan ännu mera och det verkade hjälpa.
När väl isse kom så satte vi fart hemåt och precis när vi svängde in på uppfarten så kom Simon och skulle hämta upp Isac till fotbollen så det var bara att sätta ännu mera fart, och för Mys del var det ridkläder på och för min del var det ut med Skuggan fort, slänga in honom i buren och grabba en banan i farten för att sen i skenfart åka till stallet!!!!!!
Väl framme insåg jag att jag kunde börja andas i vanlig takt igen och det känndes skönt, sen var det bara att snabbt åka hem, laga kvällsmat, duscha och slänga ungarna i säng, så nu sitter jag här och skriver och försöker att börja andas igen, tror pulsen ligger på stadiga 500 knyck i sekunden snart så det ska bli skönt att gå och lägga sig:)
Har gjort klart allt tills imorgon vad gäller gympakläder, simkläder och egen matsäck att ta med!!!
God Natt Världen!!!

väntan är över!!!!

Äntligen har den första RÖDA tomaten kommit fram!! Skulle idag vattna dom då jag insåg att de såg väldigt vissna ut (sorry älskling!!!??!!) och fick då till min glada minnesbild fram en röd tomat!! Har väntat hela sommaren på egenodlade tomater som är så gott så nu kan man smaska i sej dom med god anda. Har 12 stycken till som jag hoppas blir röda de med. Kunde ju vara roligt för Jocke att få smaka lite på sina egna tomater.

Dagen idag har bestått av teori hela dagen!! Efter ett tag så blir det totalt kaos i huvudet för det blir väldigt intensivt när man hela tiden sitter ner och försöker hänga med i allt dom säger samt försöker att printa ner lite stödord så man vet på ett ungefär vad det var de sa. Har ju fått egna arbetsuppgifter som vi ska lösa på egetarbete så det blir att sätta tänderna i det ikväll så man kan få undan så mycket som möjligt när det är färskt i minnet. Håller för tillfället på med analoga färdskrivare och kör/vilotider så det blir lite att hålla reda på, då det är regler till höger och vänster, EU och inte EU-regler, arbetsgivartider och vägregler och det finns en massa kryphål så till slut tar det bara stopp i huvudet. Efter två dagar på praktik så var det nästan man fick känslan av att man fått tillbaka jobbet men det togs ifrån en idag på morgonen då det var dags att ge sig iväg till skolan igen.

När skolan var slut ringde jag till Monika och frågade om hon skulle träna tillsammans med mej men hon hade fått besök så det gick inte så det var bara att stålsätta sig och köra dit själv. även om man vet att det känns skönt efteråt så är det väldigt lätt att latmasken kommer fram väldigt snabb men idag fick den stå tillbaka för mitt ooootroliga engagemang! har reflektionsdag imorgon och barnen är hemma pga. planeringsdag på skolorna så jag tror det blir att vi får hitta på nåt tillsammans. Antingen blir det väl bad eller kanske bio, vi får se hur dom vill ha det. inneminigolf hade inte varit helt fel men det kanske inte dom tycker är speciellt roligt. Får Isac bestämma kan jag tro att han bara skulle vilja sitta framför datorn eller teve:n, dagens ungdomar är sådana nu för tiden.
pratade lite med jocke innan och han har fått för dig att han är närmare döden för han fått en kraftig förkylning så han hade pluggat hårt till fredag så han skulle stanna hemma imorgon och alla vet ju hur det är med killar som fått förkylning!!! panik!!!!sjuk!!!
ja,ja vi hoppas att han blir frisk så snart som möjligt så vi andra slipper bli förkylda även om vi inte är så pippliga som han, men vi är ju faktiskt tre stycken + alla djur så det finns likson inte riktigt tid till sjukdom!!



visst är de fiiiiin...



bra jobbat Jocke:)

måndag=praktik

Följde med pappsen idag igen och fick åka lastbil igen:) Hade väldigt mycket att göra så det var  bara att fara med en gång man kom dit. Första två ställena fanns i Vaggeryd och eftersom vi inte hittade helt var vi tvunga att ta hjälp av "byakartan" innan vaggeryd. Hittade ställena efter ett tag så det var bara till att lossa och hämta en annan container. Sen fort tillbaka och lossa för att ta fart till nästa ställe som var fläkten. Fick även följa med och se hur det går till när man byter däck på en lastbil. vilket hästjobb dom gör, det var stora doningar var man än såg, släggor som vägde uppåt 40 kilo stycket!! en annan hade inte haft en chans att få upp den överhuvudtaget. Efter det blev det en tur till fläkten igen för att senare köra en extra sväng för att få till milen innan det var dags för efterdragningen som man skulle göra mellan 3-5 mil. Sen blev det frukost och gissa om vi var hungriga. Har fått prova på att sköta bommen, lyfta upp liften med och utan container. Studerat på och avhängning av släpvagnen,hunnit ställa 100 frågor om allt möjligt, säkert varit ett störande moment ibland, varit med om ett "öra" på en container som lossat vid tippning så det tog extra lång tid att åka därifrån och som sabbade all tid så det blev att man blev tvungen att "köra ikapp!" till Ulricehamn. Men allt gick bra för övrigt, så imorgon bär det av till skolan igen ska bli skönt att träffa alla.

Kvällen innerbar allt det där som man aldrig har tid till så det blev rester till middag samt lite småprat runt bordet, Isse gjorde iordning sig inför fotbollsträningen, my lekte lite med kompisar och jag röjde i köket och tvättstugan.

Hoppas på en bra dag imorgon med lite träning på eftermiddagen för mej själv:) tjingeling

en glad dag...

...har jag haft idag även om den började otroligt tidigt för att vara söndag.
isac spelade match idag och det slutade med resultatet 7-5 till EBK så det var skönt att det äntligen blev vinst:)



så här glada blev dom efter vinsten...

1:a pris!!!!!

Idag lördag har varit min "lediga"dag!! Jocke fick ta hand om barn och hus medans jag och Skuggan roade oss på Hundens dag vid Smådjurskliniken. Hade sällskap med bästisen Ellen och hennes Old English Bulldog "Boss".
Vi hade som plan att det skulle vara nyttigt för hundarna att umgås med andra hundar och för att komma ut lite på annat än att bara vara hemma hela dagarna. Vi tittade på polisen och deras verksamhet när det kommer till hundarna, de visade upp "skydd" och pratade lite om hur det går till när man tränar upp polishundar.
Fanns utställning om man ville ställa upp på det och det var det många som gjorde, dock inte vi. Man kunde gå runt på hunddagiset och få se verksamheten på nära håll och en sista tur runt kliniken och få se hur dom arbetar.
Sen visade Huskvarna Hundklubb upp lite av sin verksamhet och hade med sig ett glatt gäng som visade upp agility på starnivå samt elitnivå och man blir otroligt häpen över hur mycket träning det går åt för att få hundarna dit man vill...

Ett roligt inslag dom har varje år är ett hundrace där alla hundar som vill kan ställa upp och då gäller det att för hunden springa det snabbaste de kan en sträcka på 100 meter och så tar man tiden på alla och den som har den snabbaste tiden vinner!!!

Skuggan startade som sista hund och det gick fort ska ni veta! Han är ruskigt snabb när han vill och det är roligt att se att han struntar fullkomligt i att det finns hur många andra hundar runt omkring. (det händer inte så ofta annars!)
När det var i slutet av dagen så skulle den snabbaste hunden i alla klasser koras och i den minsta klassen var det en dvärgpinscher som vann överlägset. I mellanklassen så vann ZEPZAX XHADOW OF FEAR!!!!! första priset!!!
Trodde inte det var sant när dom ropade upp oss till prisutdelningen men det var bara att gå upp på prispallen och ta emot priset som bestod av en hel säck mat till hunden!!!
Man bockar och bugar minnsann. Så det lönade sig allt att ställa upp!

När jag väl kom hem var maten klar sådet var bara till att sätta sig ner och äta. sen blev det allt en slappardag och det kommer det att fortsätta att vara//ia

dagens vinnare!!! SKUGGAN


en stolt matte:)

jag och skuggan hade en rolig dag tillsammans

Stress-söndag!!!

Idag var det sista dagen för Jocke hemma.Kom ifs. i fredags men det var första gången man fick säga hej då på hemmaplan. Blev lite tårar från barnen som inte direkt har smält det här att han ska vara borta så det blir att prata med dom igen. Helgen som varit bjöds på fotboll!! som gick bra det blev 3-3 till lagen!! jätterolig match att se på jämt som 17:on och en hisknande känsla i magen på alla föräldrar!
I lördags var det inskrivet att vi skulle åka till skogen för att plocka blåbär men när vi väl kom dit och börjat plocka bär så visade det sig att det fanns hur mycket KANTARELLER som helst. Hittade man några stycken och man tittade lite längre bort hittade man bara mer så det lönade sig allt!! Barnen tyckte att det var hur roligt som helst för annars kan man ju gå i skogen hur länge som helst och man hitttar bara lite skrap i korgen.
Blev några stycken inläggningar så det finns till hösten:)

Veckan som kommer blir en hektisk vecka igen och jag har bestämt mej för att ta upp träningen igen för nu säger min rygg ifrån på allvar:) Ska bara hitta en lucka i mitt schema att lägga in det också! Klar nackdel när man är ensam är att man hela tiden måste ha med sig en unge runt benet. Kan inte lämna henne än för det går inte en minut dit man ska vara för det ringer i telefonen och det bara är att hämta upp henne:)

Jaja, nu är det dags att ropa in ungarna så de lägger sig i normal tid och jag kan läsa lite innan jag somnar...
God Nattt gott folk!!

snart.....

..... ska jag äntligen få kramas med min superstora kärlek igen!!!! Imorgon kommer han hem för första gången på 6 dagar! Känns helt overkligt att det kommer att vara så här i 2 år framöver men det får bli att bita i det sura äpplet för att kunna komma vidare och framför allt kanske kunna få det ännu bättre i framtiden med lite säkrare jobb:)
Under våra 14 år tillsammans har vi aldrig varit borta från varandra mer än 5 dagar så det kommer bli en prövning för oss båda, då det givetvis inte kommer bli lättare för Jocke heller då det är svårt att ställa in sig på att vara borta från familjen samt att bo i en 1:a utan balkong och bara böcker som sällskap!!!!
Men imorgon ska vi ta igen det vi missat under veckan och det kommer bli underbart att äntligen kunna somna brevid sin stora kärlek!!

Här kommer lite bilder från en vecka sedan:



ett höstbad i Oskarshamn



min stora KÄRLEK



ett kvällsdopp i havet, ganska kallt tyckte My men skam den som ger sig...

tisdag!

Har fått en helt ny syn på livet nu när jag är gräsänka!! Alla ensamstående eller gräsänkor/gräsänklingar ska ha en STOR eloge för att de orkar med allt vad livet innerbär!!!

Är bara i dag 3 av min vecka men har en fullspäckad kalender framför mej och den fylls på snabbare än det går att skriva ner:)
Kommer nog snart vara ett sjukt kontrollsfreak, med ett späckat schema med klocklag för varje dag! Undrar om det inte finns nån chans att dygnet kan ha 25 timmar istället:)
Tycker det räcker med att jag ska behöva laga mat varje dag, det gjorde jag väldigt sällan innan då det låg på Jockes tid att göra (som mycket annat:)!
Ser nu nackdelen med att vara beroende av någon annan människa och som aldrig har behöövt fixa saker själv! Kommer bli en tuff tid för mig själv, måste göra allt men har pratat med Isac och My och kommit överens om att dom ska få lite arbetsuppgifter som blir deras egna.Annars kommer jag inte alls haa någon timme över som jag kan andas på!
Ska bli skönt när Jocke kommer hem på fredag!! Att bara kunna få en skön härlig kram och bara kunna mysa hela kvällen:)
I morgon väntar ännu en dag med körning så det börjar bli dags att ta sig till sängen för lite sömn//god natt..

RSS 2.0