KÄRLEK!!!

Idag var det en helt vanlig onsdag för alla utom för mej!!!
Idag var det FÖRSTA gången jag körde lastbil!!!!! Vilken känsla:) Trodde aldrig att det skulle hända men det var en helt sjuk känsla att ha alla dessa hästkrafter under sig!!!!!
vet nu att jag valt rätt linje för mitt framtida yrke!! Kommer allt att bli bra svårare när det kommer till back med ett 24 meters ekipage men det ska nog gå med mycket övning. Har idag kört en skogsbana och tränat på att svänga, backa ca.300m i kurvor!, hög och lågväxel samt lite annat smått och gott!!
All min energi gick åt till detta så när jag väl kom hem fanns det ingen energi kvar utan det blev att fylla reserverna med mat för att se göra sig iordning för att skjutsa Isac till fotbollen och Mysan till ridskolan. Hade idag bestämt att Jocke skulle följa med till stallet, han kommer ju inte vara närvarande så mycket på veckorna sen och Mys var glad över detta. Hon fick ju briljera med sin ridning för honom. Blev Vagabond idag och de tränade på svängar och galoppfattningar. Gick alldeles utmärk för allihopa så det var en bra timma.
ska nu ta min kropp och bege mej till sängen då det inte finns nån som helst eneriglåga kvar, kommer iaf. att sova gött//

full koncentration..

fort går det.....

gäller att ha tungan rätt i munnen...!

Tisdag....

Oooooo.... idag var det en seg tisdag. Har haft teori HELA dagen vilket gör att det blir mos i huvet till slut. Har gått igenom analoga/digitala färdskrivare, teoritestet samt kör/vilopauser med alla dess regler som finns och inte finns fast man måste ändå kunna dom!!!! Till slut inser man att det bara går runt i skallen och att man blir tvungen att ställa en så där dum fråga som man vet att man kan bara för att komma ner till rätt nivå igen.!!
Andra gruppen har haft praktik hela dagen så det var deras första dag i lastbilarna! Har emellanåt stått och tittat på dom genom förnstret för att avgöra vad de gör för fel så vi inte kommer göra dom imorgon:)

När jag väl kom hem var det dags för mat som låg välbehövlig i magen en stund senare. Skulle storhandla idag också så det blev en tur till stan för att fixa alla möjliga ärenden som att köpa ett nytt däck till Isac eftersom han visst "råkat" slita sönder det genom sladdning/gliding= tuff son!!! 
Eftersom han hade tagit sönder det , fick han även hjälpa till att sätta dit ett nytt med hjälp av Jocke. Tog en stund men sen var han klar och stolt som en tupp!! Skönt att de får lära sig lite utanför ramarna till datorn och teven!!
Blev att kontakta CSN senare för att titta till väntetiderna för studiebidraget och fick då veta att jag inte var berättigad fullt studiestöd för nästa termin utan skulle bara få 75% i ersättning/månad!!!! Vem kan klara sig på det, som tur är kommer det en kvinna till skolan imorgon för att reda ut alla begrepp om det här för det har visat sig att det är flera som det har strula för och då gäller det denna terminen!!
Jaja, orkar inte bry mej om det nu, får bli imorgon ska strax gå och lägga mig//kram

söndagsleda!!!

jaha, då var det söndagskväll igen. Denna helgen har gått ovanligt fort, hur mycket som helst har hänt och det har bara svischat till.
Började i fredags då jag efter skolan åkte hem och åt lite middag, sen var det bara att sätta sig i bilen för att ta svängen förbi Habo och Ellen med familj bor där. Kännde att jag behövde komma ifrån lite så jag tog inte ens med Skuggan!! Inte ofta det händer, men ibland behöver man bara vara lite själv. När jag väl kom hem gjorde Jocke kvällsmat som bestod av grillning med pommes och under tiden latade jag mej i soffan!!!
Lördagen bestod av en rolig överraskning till alla barn stora som små. Mamma hade hyrt en häst och vagn som jag skulle få köra under dagen. Hade med oss mackor och grillningssaker för lite middag där ute. Allt gick bra och jag tror att det var lika roligt för mej som det var för alla andra!
Jocke och Mysan sov över hos mamma för att Jocke skulle fortsätta jobba idag också, så det var bara jag och Isac som åkte hem. Skuggan också. Har idag tagit sovmorgon vilket var välbehövligt kan jag lova,fixade lite frukost och hade en skön lång frukost .
Isac hade match idag och de mötte Hovslätt. De spelade hur bra som helst periodsvis men sen sackade de ihop fullständigt i andra perioder. Matchen slutade 4-3 till Hovslätt.
Är nu oerhört trött och ska snart sätta mej framför soffan och se om det händer nåt. Inväntar hem Jocke snart och Mysan ska sova över hos Moa idag och så skjutsar hon Mysan till skolan imorgon. Ha en bra afton!!!


uppvärmingen är viktig, här skott på målvakten...

Remmalag miniatyr!

Idag kommer det bli en alldedes underbar dag! Ska hyra häst och vagn ute på Visingsö en hel dag och i lugn och ro bara se ö:n från ett hästekipage.
Det blir jag, My, Isac, Emelie,Moa och Mamma som tillsammans kommer uppleva detta. De andra tre Jocke, Pappa och Stefan ska snickra ihop en veranda till Emelies sommarstuga,och då blir vi andra ett störande moment.
Som vanligt är det klockan man spinger emot och så även denna dag. Alla kom i slutänden med M:me Tingley tillsammans även om det var på det berömda håret. När vi kom till Ö:a träffade vi Anna Roempke som vi skulle hyr hästen av. Emelie och jag följde med henne till stallet och fick våran häst. En stor och stark kille blev det. Det var ju några sommrar sen man körde remmalagen men lite fakta satt det dock i. Började med att köra mot Näs där vi skulle grilla lite. På vägen dit stannade vi på ett ställe där de hade lite loppis, utställning av tavlor (mammas favorit!), samt lite egentillverkning av diverse frukter och annat.
Sen gick färden vidare till Näs. Precis när vi hade börjat grilla kom REGNET!!!!!!  Så det blev en snabbgrillning för att se så snabbt som möjligt komma därifrån. När vi var halvvägs så slutade det regna och vi bestämde oss för att åka vidare mot Tunnerstad och Tempelgården. Blev inte ända till Tempelgården då barnen började bli riktigt rastlösa! Så sen åkte vi hem till stallet och lämnade in hästen för att sen precis hinna med båten hem!!!
Var en helt underbar dag med lite blandat väder men jag tror att även barnen fick en bra och annorlunda lördag!!
Skulle lätt rekommendera det till alla som känner för det.
Åkte efter det hem till stugan för att se hur det  gick med byggandet. De hade gjort allt  för-arbete och allt grävande denna dag.



våran häst för dagen. Balder hette han...



kärlek vid första ögonkastet...


precis innan regnet, sen blev det fart på  oss....!!

Soooooool!!!!!!

Vilken underbar dag!! Hur varmt som helst och man ser genast alla människor ute igen!
Bara att njuta så länge det går, skulle väl hålla i sig under helgen och det är inte fel!!
Idag gick vi igenom testet från igår och alla klarade sig bra. Några lite bättre och några ligger och sniffar runt medel:)
Har väl glömt mycket om det som stod i boken, var ju allt 14 år sedan men det mesta satt kvar! Hade en frågestund om alla frågor och olika varianter på svar samt hur man själv reagerar på vissa situationer i verkligheten. Det är när man pratar om det man blir upplyst och får en insikt hur mycket människor ute på vägarna vet och reagerar.
Efter lunch var det dags för praktik. har en lärare som heter James som gick runt med oss runt bilarna och visade oss säkerhetskontroll, allt som vi fick lära sig under gårdagen. Blir ju enklare när man får allt visar sig för en, annat blir det att bara läsa om det. När alla gjort det kollade vi lufttryck i däcken och annat man bör se. Mycket frågor blir det och en massa skratt!! Är ett gott gäng som börjar komma in i hur alla fungerar. Sen var det dags att sätta sig bakom ratten och lära sig ställa in stolen och ratten på alla bilarna. Alla har olika inställningar, vissa gamla vissa nyare. Nästa vecka blir det körning!!!! Tror alla håller på att spricka av nyfikenhet samt skräck!! Fick åka med och ställa in bilarna i "hagen" där vår uppställningsplats är.
Imorgon blir det truck information, har redan truckkort men får se om det går att köra lite till, behöver träna på att plocka last på gafflarna.
När jag kom hem fick man en stor famn att stiga in i och det känndes bra. Stax efter kom min syster och lämnade tillbaka datorn hon lånade idag. Sen ringde My:S och Isac:S grannkompisar och frågade om de ville följa med och bada! Givetvis sa dom ja och de åkte iväg sen drog jag, Jocke och Skuggan till skogen för att se om det fanns några kantareller. Hittade en hel del så det blev en glad överraskning till övriga familjen då jag själv inte äter men gillar att plocka!
Kommer bli en tidig kväll ikväll då jag slarvat hela veckan, tack gode gud att det är fredag imorgon// kraaaaam...



ett ställe.....



Jockes kvällsmat!!!!! blev visst två stycken...



Onsdag redan??

Vet inte hur det gick till men nu är det redan Onsdag!! Har huvet fullt med olika koder, färger, namn på precis allt möjligt och sen kommer man hem och även där blir allt snurrigt!!
Som start på denna dagen hade vi samling på skolan, sen blev vi indelade i 2 grupper och jag hamnade i grupp2. Den består av 3!! tjejer och 7 killar så vi är allt starka!!
Hade idag att välja mellan presentation av oss, filmtajm och prov!!! När man inte har gjort ett körkortsprov på 14 år så känns det som man inte kan speciellt mycket. Kommer bli en underbar start imorgon då vi ska gå igenom det tillsammans i gruppen! Då får man reda på hur man ligger till. Har ett antal elever som nyss tagit körkort och har allt i färskt minne!!! snacka om att man känner sig gammal!!!
På eftermiddagen så hade vi vår första fordonstekniks timme. Har lite att lära mej skulle jag tro!! Har ju tidigare bara tankat och tvättat bilar så hur en motor fungerar har jag ingen aning om!!????????!!!!!

Idag var den stora dagen även för barnen! skolan började och My höll på att stirra ihjäl sig innan allt blev som det skulle:) det var allt från att frukosten skulle vara perfekt, kläderna sitta bra, hårspännen och örhängen skulle matcha, alltså en äkta tjej!!! Hon är ju bara 8 år så det kommer bli en jobbig höst om hon kommer fortsätta i den stilen!!!
När jag väl kom hem var den första frågan om hur lång tid det var till att åka till stallet!!! finns ingen lugn stund nu för tiden och värre kommer det att bli! Hade fått en massa papper att fylla i från båda ungarna så det var bara att sätta sig ner för annars hade jag glömt det direkt.! kommer bli mycket att hålla reda på skulle jag tro.
Isac började ju 4:an idag så han är stora killen nu och det märks för det är lite pyssel även där med hår och kläder.
När jag sen skulle skjutsa My till stallet åkte Isac åter igen till fotbollsträningen så Jocke fick lite tid för sig själv. kan han nog behöva, för han har haft ungarna hela sommaren även om han haft mycket med lägenheten att göra, sen hade han sin skola att plugga till och flytten att ordna med:) skam den som ger sig.
Nähä, nu var det slut för idag och det kommer bli dags att gå och lägga sig//kram..

SKOLSTART!!!!!

idag är en ny dag i mitt liv... Har satt mej i skolbänken igen efter 14 år! !! känns väldigt omtumlande och spännande på ett läskigt sätt!!
Började skoldagen klockan 8.00 och var bland de sista som gick i genom lektionsdörren!! Finns inget värre än känslan av att vara den alla stirrar på, vilket jag själv gjorde åt de sista som kom in...
Vid uppropet insåg jag att jag inte var själv tjej utan det fanns 4 stycken till!! glad överraskning, sammanlagt var vi 20 stycken, alla i olika åldrar och från olika delar av Sverige:)
Fick under 3 timmar mycket info, papper som skulle fyllas i samt en grundlig rundvandring kring hela skolan!!
Snacka om att man känner sig helt felplacerad!! kommer bli en spännande fortsättning kan jag lova. Efter denna kursen har jag nog lärt mej lite om mekandets olika regler så då får jag väl ta itu med bubblan som står i garaget och bara samlar damm!! Fick den av Jocke i 30-årspresent  för ett "x" antal år sen men har inte kommit så långt med den än::::

När jag väl var hemma igen var det dags för lite mat sen skulle Mysan till frisören, hon är så stor tjejen nu att allt med smikn, hår och kläder är väldigt viktigt!! lite roligt att kunna skämma bort henne med lite lyx innan skolstart!
Efter frisören hade jag lovat Helena att komma förbi henne så vi kunde skriva in på EBK:s hemsida om Söndagens match samt kunna fylla i lite om helgens match, hann även med lite socialt småprat om allt mellan himmel och jord.
Så nu blir snart dags att göra sig redo för sängen för en välbehövlig sömn.//

klockan 06.00!!!

Har idag börjat dagen klockan 06.00, sådär kul, alltid lika dant när man för en gångs skull ska vara ledig!
Satt en stund (ca2 timmar!) framför datorn och kollade på allt och lite till, skrev lite på FB och försökte lägga upp dagens göromål. Skulle tvättas, städas, promenad med hunden, vara lite social utanför familjen!! och förbereda Isac inför fotbollsmatchen. Har väl gjort lite av allt som det brukar bli men klarade av att vara social på ett föredömande sätt. Ringde kompisen Monika och hörde vad hon skulle göra och hon skulle till stallet med Stina så hon plockade upp mej och Skuggan och så gick vi en långpromenad ute i Lekeryd. Skönt att komma ut lite och kunna prata om allt som hänt sen sist vi sågs. Vädret var som det skulle allt från sjukt varmt, åskvarmt till lite regn, som vanligt alltså:)
Till mat gjorde jag och Jocke köttgryta med potatis eller ris, sallad och bröd en riktig söndagsmiddag med alla familjemedlemmar närvarande! det är inte heller så vanligt då det alltid är någon som ör borta på diverse aktiviteter. Ska försöka att strama upp reglerna senare när skolan börjar för alla tre (iom. Jockes flytt) måste ju kunna äta kvällsmat tillsammans ändå!
Denna den 2:a matchen för terminens gång mötte EBK J-sädra. Killarna var väl taggade, men det hjälpte inte då det i slutändan blev 8-1 till motståndarna. Det andra laget ligger ifs. 1:a i ligan och är grymt sammanspelade vilket syntes redan från start och de hade allt tur  med 3 av målen som inte skulle ha gjorts. Tror musten gick ur grabbarna efter ett tag men det är då det gäller att trycka på dom ännu mera, i 2:a halvlek blev allt stämmningen bättre och det EBK hade riktigt fina skott men deras målvakt stod pall för allt! Han ska ha en rejäl eloge för sin insats för oftast var han själv i målområdet då de andra spelarna var överallt på planen. Kul att se andra duktiga spelare men ändå en dyster förlust från våran sida. Har nu gjort kvällsmat och sitter och väntar på att tiden för hårfärgningen ska gå ur. Nu kommer jag att gå tillbaka till totally black istället för svart med vit gloria runt huvudet!!!!! ska snart sätta ner bakdelen i soffan och se på film med Jocke och försöka att inte stressa upp mej imför morgondagen då det smäller för min del!!! Första mötet på TTC!!!!!


Isac i en av varianterna till mål!


vem tar den först??



delar av hejarklacken!! vi är trots allt ett stadigt gäng på omkring ett 20-tal skrikiga föräldrar på matcherna!!

jaha, det var det första riktigt långa inslaget på denna sidan...kommer mera imorgon!! so long...

Dag 1

Idag blir en ny era i mitt liv... ska börja med min blogg! har sedan en lång tid tillbaka läst alla andras bloggar och kommit på att det skulle vara roligt med en egen.



Här kommer en bild på min hund Skuggan och jag ska verkligen försöka lära mej detta att lägga ut bilder då jag troligtvis är den minst begåvade då det gäller allt inom teknikens värld:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0