C och E- kort!!!!!!

Gårdagen var helt enkelt underbar!!!!
Jag skulle tillsammans med Frolin ha en släpkörning med Tomas Persson...
Fick bil 13 med tillvarande släp 127:(  det värsta av det värsta släpet man kan tänkas ha, var nog både min och Frulles tankegång. Själv har jag inte kört med Tomas på jättelänge, så det var lite roligt har ju bara kört med Lunne den senaste tiden då de andra lärarna ska vara med den nya gruppen.

Jaja, vi åkte iaf. ner till stan och till oljedepån vid Ica Maxi och skulle träna på att svänga där, blev lite sidoförflyttningar, 90 graderssvängar och "rakbackning".

Funkade ju finfint, ska väl för egen del träna på 90 -graderssvängar lite till för det har jag inte gjort riktigt än!! inte så mycket iaf. men det löste sig allt ändå.

För Frulle gick det också väldigt bra, han hade siktet inställt på att klara det och det var minsann inga problem för honom.
Efter en stunds körning där åkte vi vidare till Posten och skulle backa lite där, även det var en "uppkörning" då vi på tid skulle få in ekipaget vid en viss terminal.
Frulle började och han fick in släpet rätt bra första gången, men för hans egen del fick han pröva en gång till och då gick det allt mycket bättre.
Sen var det min tur och eftersom jag då inte hade det långa släpet idag så tog jag ändå ingången för långt släp och fick då ängre väg att köra, det var väl mitt misstag men döm om min förvåning!!!!!!
Jag satte allt släpet på 2 minuter!!!!! en klockren körning med 2 framkörningar och sen var det klart!!!!!

När man kör upp på vägverket så har man 10 minuter på sig att klara en station, så med det resultatet kan man bara vara glad....

Kan inte fatta att det ska behöva ta en så lång tid för mej med allt jag gör... snacka om långsam inlärningsförmåga, men när jag väl kan det då är det inget men det hade ju varit ännu roligare att kunna lära sig saker liiiiiite fortare.....

Igår var vi hos Emelie och Stefan för att kolla in det nya livet Kevin.
Han var så liten men väldigt snäll, sov mest hela tiden, så det blev en glad överraskning för Isac och My dom höll honom hur mycket som helst. Tror allt de är lite stolta över honom.

Var även till Ellen igår och firade dagen, fick se hennes nya uterum som hon har dekorerat, blev hur fint som helst hon är verkligen jätteduktig när det gäller inredning så även detta projekt blev ju strålande:)

När jag var där så ringde telefonen och döm om min förvåning om det inte var en herre från Pågens som jag sökt jobb hos som ringde. Han ville träffa mej för en intervjuv idag så jag ska träffa honom om en stund, är ioch försig ett helgjobb men är ju bättre än ingenting. Nu när man har kortet så är det bäst att hålla sig uppdaterad så man inte tappar för mycket.
Så vi får se hur det artar sig. Bäst att hålla tummarna!!!!!!



chinamat å skitsnack...

Idag ägnade jag med åt LYYYYYYYX!!!!!
Inte vanligt i dessa dagar minsann... skickade iväg ungarna till skolan som vanligt, sen blev det frukost i soffan med morgon-nyheterna på..

Redan igår fick jag mej ett infall av att äntligen höra av mej till mina vänner, och till slut ringde jag upp bästisen Ellen för att höra om vi kunde luncha tillsamman dagen efter. På det svarade hon att det gick hur bra som helst så det blev bestämt att det skulle göras nästkommande dag!

Så idag möttes vi upp vid Eko-hallen där det skulle handlas lite och hämtas lite grejer som inte funnits med i Hugos paket...
Sen bestämde vi oss för att det skulle ätas!!!!! Ellen hade en stoooor önsnkan om att äta chinamat, så vi begav oss ner till centrum för att äta på Chinarestaurangen:):):):):
Hur gott som helst!!!! Hugo fick smaka av oss så han blev allt mätt han med, sen begav vi oss vidare till Erikshjälpen vid Biltema, även där kom vi ut med varsin kasse:)

Vidare begav vi oss iväg till ÖB för ännu lite inhandling, sen kom vi på att vi inte fått koffein i oss sen frukost så det blev en hemfärd till mej och tid för eftertanke.....

Kom på en massa ideer tillsammans, framför allt att vi båda skulle behöva vinna flera miljoner på triss för att kunna förverkliga alla drömmar vi har för framtiden, eller kanske gifta oss rika och ha våra sambos på sidan brevid.....

jaja, hur som helst har det varit en alldeles strålande dag med goda skratt, mycket nya funderingar ( både bra och dåliga!) men summa sumarum så är livet rätt härligt trots allt....

Tack och hej så länge...

summa sumarum!!!!!

Då var det ett tag sen man var inne å skrev en sväng igen...
Dagarna bara flyger iväg, kan inte fatta hur fort allt går... kan ju både vara roligt och lite tråkigt, finns ju lite att göra fortfarande på skolan så de dagarna bara försvinner hur fort som helst, jag som inte ännu fått mitt E-kort behöver träna lite till, har dock fått öva en del på egen hand men det har väl inte hjälpt så mycket som de tror, så jag har trots allt sagt ifrån nu, så Lunne , jag och Andreas försökt en gång och det gick inte alls för min del, sen när vi väl skulle åka hem så gick det inte heller att kunna köra rakt fram:(

Det är vid såna här tillfällen man starkt börjar undra varför man egentligen håller på med, snacka om att självförtroendet än en gång får sig en törn.....
men, skam den som ger sig, redan dagen efter så var det das för en runda med Lunne igen, och då kom Peter och hälsade på i skolan så även han fööljde med till Postterminalen för att se om han kunde ge mej vissa tips om hur det ska gå till att backa...

Första gångerna gick det väl sådära, sen visade Peter hur han gjorde och då började alla pusselbitarna att följa på plats, så när jag skulle försöka blev det faktiskt riktigt bra, till och med så bra att Lunne klappade händerna och sa att jag äntligen började fatta hur det ska gå till!!!!!

Så till slut kunde jag allt backa intill detta långa ekipage 25.25 meter till kajen!!!!

Att det ska behöva ta så lång tid för allt som jag ska göra!!!
Imorron ska halva klassen ha nattkörning till Göteborg så det får bli egenövning imorron igen, men det ska väl gå  bra, ska ha APU tis,ons sen på torsdag och fredag blir det ecodriving för hela klassen:)

Har även inhandlat årets första men inte sista pelargoner!!!!!! Har hitta en ny sort  som luktade Cola när man gnuggade bladen!!! Hur gott som helst:)

Annars så har det väl inte hänt speciellt mycket mera för tillfället:):)):):
Sååååååå.... hej så länge:)

tisdag....

dag 2 i veckan.... hmm... vad hände idag, åkte till skolan och satt och inväntade Lunne för vidare direktioner för dagen som skulle komma:)

vi var 9 stycken som kom idag till skolan, snäppet mera än Lunne hade tänkt sig, det var nämligen så att den andra klassen skulle ut och åka bil tvärs över gatan så det fanns inga bilar till oss andra som skulle öva backning...:(
Hur surt är inte det när man sagt till!!! kan ju vara så att det blir lite bråttom för mej om jag skulle få tillbaka min anställning, då blir det nämligen snabba tag och det har jag sagt till läranra, så idag kännde jag med lätt skitsur när man kommer dit och inget får att göra. Till slut kom lärarna överräns om vad vi skulle göra.

Allt "övrirgt" skulle göras klart sen var det bara backning och körning i trafik kvar... hmm.... hur tänkte de då?
Jag ÄR klar med allt annat... vad gör man då?? det enda jag vill är att få ut och åka till teerminaler för att klara min backning, och då vill jag gärna att en lärare ska följa med, med det finns även andra elever som går ett extra gymnasieår som NU kommit på att skolan slutar snart och att det börjar bli bråttom att ta sitt E.kort...
så då ska även dom ha "våra" bilar.....

till slut så kom vi i mitt fall fram till att det blir APU imorrron och att jag då skulle försöka vara på någon miljöstation, då jag varit på matavdelningen innan.
Även nästa vecka blir det APU 3 dagar.....

Så det blir ett sant nöje hur det kommer att bli med backningen.
Nästa veckka är det nämligen så att andra gruppen ska ta turen till Göteborg  så då går ju måndga/tisdag bort, på onsdag ska ju man gå igenom  resan hela gruppen så då blir det inget heller....


När jag åkte hem, tog jag vägen över Blomgrens åkeri för att se om det gick att åka med deras sopbil, så imorron ska jag åka med Leif hela dagen. Nästa vecka vet jag inte riktigt var jag ska vara, men det blir en senare fråga...
Har idag även ringt runt till olika företag i stan och försökt ragga sommarjobb till att börja med...
så det blev lite av telefonistjobbande idag, men jag har minnsan tagit tag i livet igen, härligt:)

hej hopp..

söndagsgöra..

Så var det söndag igen, veckorna bara springer iväg, snart är det maj då skolan slutar...
känns allt lite vemodigt, nu har man ju kommit in i den "säkra" skolrytmen, men då är det dags att sluta, och alla härliga människor man på vägen lärt känna, blir ju aldrig som förrut det vet man ju även om man tjeckt säger "vi hörs!"


jocke han jobbar ju varje helg så han ser man inte mycket av, igår var jag och My på torget tillsammans med Monika. Kom hem med penseèr som vi ska plantera imorron, så det blir lite vårigt runt dörren.

Efter torget åkte vi hem till Sara för lite kaffe och sen skulle Ellinor och Sara följa med till stallet, där alla skulle rida på Finetta.
Sara började och fick köra slut på henne lite tills My skulle rida. Blev lite hoppning för henne minnsan då det gick lite för fort första hoppet så hon flög av efteråt, dock hennes första!! någonsin, lite gråt blev det men hon kom snabbt upp i sadeln igen och sen fortsatte hon.

Som högst hoppade hon 40 cm och det gick jättebra när de kom överens häst och ryttare, som det blev glada miner till slut.

Till slut kom vi iaf. hem, gjorde lite mat och sen åkte jag och my till mamma och hälsade på.
Isac skulle tillsammans med lukas lilja åka till Byalaget för en ungdomskväll med pingis på schemat, Jocke kom hem efter ett tag så det gick bra att lämna honom, han är så stor nu så det är inte ofta han vill följa med men ibland går det.

Sitter nu med färgning i håret så det börjar bli dags att bege sig till duschen och tvätta ur det, ska senare ikväll träffa fotbollsledarna för lite nya inskrivningar och schemaläggningar. Snart börjar säsongen och nästa helg blir det uppstartningsläger för terminen:)


hej hopp ha det gött!!

VAB-DAG:(

Vaknade mitt i natten utav att My kom nerfarandes och sa att hon var hungrig!!!!
När klockan är efter midnatt är iaf. jag inte speciellt motiverad att gå upp i köket och se till att duka fram "nattamat" till någon. Som tur var somnade hon brevid mej en stund senare, men efter ett tag blev det en snabb springmarsch till toan för att "mr. kräks" skulle hälsa på igen. Var nästan precis en vecka sen det hände:( surt....

Till slut var hon iaf. klar och hon gick upp till sig och fortsatte sova. Kräks är det absoluta värsta ljudet jag vet så det tog ett bra tag för mej att somna om...
Hade nog precis somnat så hörde jag de välbekanta fötterna röra sig snabbt mot toan igen och sen kom det äckliga ljudet.....

jaha, bara att ringa till skolan senare, som tur var skulle jag ändå gå upp för att se så att Isse kom iväg till skolan så då kunde jag ringa till mys skola och fick till svar att det hade varit 3 barn till som precis innan mej hade ringt om samma sak, och så kom det fram att igår hade en mamma lämnat av sin son och sagt att sonen inte mådde bra, hade klagat på ont i magen men att inget hade hänt!!!!!
Skulle han bli sämre så kom hon och hämtade honom men det blev han inte. Nu till frågan.....

Ska man eller ska man inte lämna ett sånt barn till skolan????
Bara en samvetsfråga, han hinner ju faktiskt att smitta andra barn även om han själv inte blir sämre.....
man kan ju bara gå till sig själv och visst jag kan erkänna att jag har gjort liknande saker, har de ingen feber eller inget har hänt under natten, har jag med handen på hjärtat skickat iväg barnen till skolan....

Kan ju faktiskt vara så att vissa är oerhört känsliga mot dessa bakterier och andra inte.....
så det får allt bli att överlägga med sig själv nästa gång det händer, vet ju själv att det inte är speciellt roligt att behöva vara hemma 2 dagar...

men,men det är sånt som händer, Monika kom över en sväng så vi fikade lite och snackade allmänt om allt möjligt, smidde mycket stoooora planer för trädgården (som vi alltid gör!), så vi kan sätta Jocke i lite arbete...
så det blir nog inte roligare än så idag....

Ska snart göra iordning för Isac ska på cykelhajk med skolan imorron så det blir en matsäck på det skulle jag tro:9

hej hopp..

Byggare Bob-ia???

Ja , lite så känns det som allt. har idag varit tillbaka till skolan efter 3 härliga veckor på praktik, skönt att kunna känna sig bekväm minnsan. Blev servic för min del idag.
Så idag fick jag jobba med Göran och Fredrik och vi fick den bästa bilen nr.15 med trailerdolly!!!!!!!
tjohoooooo...

Fanns visst en massa saker som vi skulle kolla upp, så det var bara att dra upp hängslena och sätta allt i verket. Fick börja med att smörja ALLA!!! nipplar.......

VET ni hur många nipplar en lastbil har????? (närmast vinner:)  svar: hur många som helst och det blir inte lättare av att hela chassiet är helt igengeggat utav lera, uuuurk inte min grej minnsan och när man väl fick fram dessa små,små,små nipplar så skulle man ta en gigantisk fettslang och trycka i fett i alla dessa nipplar.....

kletigt och smutsigt usch,tvi och fyyyyyyy, inte min grej.... ska ALDRIG bli mekaniker...
har även bytt filter, smörjt alla gångjärn och allt annat vi kunde hitta, bytt lampor till heeela, skrivit upp saker till mekarna son dom måste laga, kollat slaglängder och bromsbelägg.

Så imorron ska vi byta oljefilter, bränslefilter och kolla om vi hittar ännu mera nipplar sen får vi se vad det blir mer att göra:)

Lite stolt är jag allt att det  fanns några saker jag kunde och att jag framför allt tog egna initiativ och klarade mej själv, så lite har fordonstekniken trillat ner i huvudet även på mej:):)

Ha en fortstatt trevlig kväll:):):):):

RSS 2.0