TRÄSKET.....

Då var det söndagskväll igen!!!
Kan inte fatta hur snabbt  en vecka passerar... man tycker att måndagsmorgonen är seg och det är hur många dagar kvar till fredagen som helst!!!
men sen sitter man här på söndagskvällen ändå och försöker summera veckan som gick.....

Börjar låta som om man är 100 år och bara sitter och tittar ut på vädret.....

suuuuuuck, jag som bara är 33 år!!!!!! får allt ta och sträcka upp mej lite och se positivt i livet.
Man ska vara glad för det man har....  hur många gånger har man inte hört det.....
ibland är det inte så lätt att se hela livet positivt, när det händer tråkigheter runt omkring en och väldigt nära ibland, så kan det vara lätt att följa med i det dåliga tänkandet, men det får man inte utan man ska hjälpa de som har det svårare, även om man själv inte alltid orkar.....

men,men,,,, jag är glad för mitt liv och även för min familj och alla mina vänner, så det är inte svårt att komma på nåt nytt att vara glad över...
Dock tror jag att man ibland måste sjunka ner i träsket för att kunna ta sig i kragen och kämpa sig uppåt, då har man mycket lättare att se det ljusa och det man kämpar för minnsan som en mera självklarhet, att man inte tar allt för givet som är väldigt lätt att göra.
Man kämpar på i samma hjulspår utan att titta uppåt och till slut tar det stopp och man vet egentligen inte vad som hände innan det plötsligt hänt och då blir det väldigt stort innan man förhoppningsvis kommer tillrätta med problemet.


Suuuuuuuuuckkkkkkkk..........

vilket deprimerande inlägg, men ibland känns det som om bägaren rinner över och då måste det få skavla en del...
imorron är det åter dags att ta sig till skolan och ha YKB-teori med James.......
hoppas man kommer att kunna hålla ögonen öppna... blir nog mycket att ta in skulle jag tro, fast det är nog inga  problem då James har en förmåga att sätta respekt i människor bara genom att titta på dom:=:=::

jaja, dags att åter ta tillbaka kontrollen över livet och se till att ungarna kommer in i duschen innan det blir läggdags...

Hoppas ni får en bra måndag och kör försiktigt!!!!!

Ledig fredag.....

Då var det allt en skön fredag vi hade då vi blev "lediga" för våra lärare behövde en planeringsdag igen.
Jocke kom hem igår för att vi skulle fira mamma som blev hela 60!!!!! år!!!!!
GRATTIS MAMMA!

Hela familjen var hemma och blev bjudna på god smörgåstårta och sen tårta med kaffe.
Det som ingen visste om var att hennes lillebror Pelle skulle komma från Norrköping så det var en glad överraskning för oss alla...

Fick lite presenter och blommor och det ringde konstant hela tiden när vi var där.

Efter ett tag ringde det på dörren och hennes gamla kompis från studietiden med man kom till oss....
Så det blev fram med tallrikar och dricka igen och skrattet låg inte långt bort nån gång:
Det var allt drag i hennes kompis som jag aldrig träffat innan.

Av pappa fick hon en rejäl ljudanläggning som hon önskat sig, så det blir väl Jockes jobb att koppla allt rätt så det blir ljud i huset. En riktigt snygg anläggning hade han hittat så det kommer blir roligt att få höra när alla sladdar och hörtalare är inkopplade....

Idag när ungarna gått till skolan satt vi båda och gjorde våra läxor. Jocke höll på med beräkningar för ett parkeringshus med in och utsläpp av bilar mm... fattar inte så mycket av vad han håller på med men han tycker det är roligt...

Själv satt jag med ett stort kompendium som innerhåller olika typer av gods, ska räkna ut bränsleförbrukning, löner inrikes/utrikes- resor, lastvikter på olika släp/kärror...
Kommer att bli tokig på det känner jag men det är väl bara att bita ihop och be om hjälp när jag behöver det....
Kanska jag har tur och kan samarbeta med några andra så förstår man nog hur man ska göra...
Inte helt lätt det dära.

Idag fick jag med posten ett brev om att jag har fått behörigheten "C" på mitt körkort, så nu ska jag bara skriva på och skicka iväg så ska det komma ett nytt körkort till mej.....!!!!!!!
Allt lite stolt över att jag har klarat av det alldeles själv, lite hjälp dock med fordonstekniken men all körning har jag allt klarat själv:):):):)):):)):):):):)

Så snart ska My iväg på disco igen, klänning, smink och hela ballerittan ska visst med, så det blir väl Jocke som kör henne då jag själv skulle behöva tina upp lite mera....
Annars blir det en lugn fredagskväll, kanske lite mera läxläsning...

Ha en fortsatt trevlig dag och en jättetrevlig helg//

Onsdag

Snö,snö,snö...... hur vitt som helst och ändå kommer det ännu mera snö hela tiden. Idag är det också en klass 1 varning här nere för snökaos men än har inget hänt iaf.
Hoppas väl inte att det ska komma in hur mycket mera snö som helst men,men... vi får se hur det blir.

Igår blev vi hemskickade från skolan med uppmaning att inte komma in idag, då det som sagt var kunde bli snökaos så då fick vi med oss lite hemuppgifter istället.
Ett kompendium av 4 resor med sammanlagt 1 miljon uppdrag i varje!!!!!!!!!
Ska räkna ut rutter, tid, diselkostnader, lastning/lossning, räkna lastvikter mm,mm!!
Har 2 veckor på oss att få klart det så det får med Jockes hjälp försökas räkna ut hur man gör det, har ifs. börjat lite med andra resor så lite kan man ju men all räkning med löner osv. kan bli knixigt.....

Sitter just nu och håller på att färga håret nu när jag ändå inget har för mej så det blir klart tills imorron, då vi är bjudna på kalas till mamma som fyller 60 år!!!!!

I sommar ska vi ha en stor fest så imorron blir det bara för familjen så det kommer bli rätt skönt.

Hanna messade mej just nyss så jag kan tänka mej att det blir en tur till Bra o Begagnat i eftermiddag:) Hon älskar verkligen secound hand-shopping och det är ju hur kul som helst när man kan fynda!!!! Då har man ju råd att shoppa:):):):):):

Annars blir det väl inte så mycket annat gjort idag, städar lite, tvättar, sitter vid datorn och jobbar...
För My går det bra, lika flummig som sin mamma under dagarna, sitter med läxor på eftermiddagarna och så idag är det ju staller för oss båda.
Isac har däremot drabbats flera gånger denna veckan och även förra veckan av kraftig huvudvärk, ibland så illa så han till och med fått gå hem ifrån skolan och det är inte likt honom...
Han vaknar med huvudvärk, fått lite alvedon gått till skolan och sen gått hem, har ringt skolsköterskan idag så han ska kolla upp sin syn om det kan vara något med det, då 3 av 4 i familjen fått glasögon kan det ju ligga når där, men vi får väl se hur det går...

Nu snöar det visst ordentligt ser jag så det kan bli roligt att komma iväg till stallet sen.....

Hoppas ni får en bra Onsdag alla//

Söndag...

Då  var det veckans sista dag...
Idag var det en lugn dag för hela familjen. Isac och jag gick upp vid halv åtta då vi inte kunde sova mer. Jocke och My har inga problem att slumra vidare och det kan faktiskt vara rätt skönt att kunna vara lite själv på morgonen, sitta vid datorn ifred och sippra på sitt kaffe.

Isac hade fotbollstränign idag mellan 12-13 och efter det blev det middag som dagen till ära bestod av potatisgratäng och kött med sås. Hur gott som helst. Efter en stund kom klasskompisen Hanna och skulle spana in katten som vi hade letat rätt på. Han försvann spårlöst igårkväll och vi letade hela kvällen igår utan resultat. Fortsatte letandet och till slut så hittade Jocke honom i garaget under en arbetsbänk!!!!!!!!!

Inte blir det lättare av att katten inte heller ger sig ifrån sig några ljud heller så man letar i blindo......!!!
Så idag fick Jocke vatten på sin kvarn och undrade varför jag hela tiden var tvungen att skaffa mej så konstiga djur!!!???
Som sagt har han ju varit vanvårdad i hela sitt liv så det kommer allt ta en stund att få honom som jag vill han ska vara, men det är ju det som är själva spänningen, samma sak hände ju med Tufsan och nu så är hon ju hanterbar och det går allt att hålla och klappa henne och hon frivilligt ligger brevid mej så jag kan klappa henne.

Jaja brukar jag svara för jag säger att det är mina djur och han inte behöver bry sig om dom då brukar jag få vara ifred.....

Så nu börjar snart ännu en stressig vecka men det ska väl ordna sig. Ska i slutet iallafall fira min mamma som fyller 60 år så det känns bra att få gå på kalas...

Hoppas ni alla får en bra måndag//kraaaaam

VECKANS BRAVADER

Då har ännu en vecka gått mej förbi utan att egentligen veta hur det gick till:)
Började iallafall veckan med "ledig måndag", alltid lika nice.....
Skolan hade studiedag så vi fick ett kompendium om ADR som vi skulle göra denna dag. Hade redag gjort den på fredgaen så jag hade en dag helt för mej själv som jag spenderade ute i Bunn hos kompisen Mie.
Allt var frid och fröjd därute.
Tisdag och Onsdag hade vi toridagar då våra lastbilar var utlånade till gymnasieeleverna, som skulle åka Vättern runt.
Ena dagen hade vi ADR, farligt gods på väg, ooch det är en djungel utan dess like, så det vill jag inte köra!!!!
Onsdagen hade vi teori med James och det handlade om bakgavellyft och sen såg vi filmer om hur Scania och Volvo är uppbyggda!!! Tog precis hela dagen så man var rätt mosig i huvet efter den dagen.

Även torsdagen hade vi vår sista ADR-kurs och på Måndag kommer vi ha ett prov på det!!!!
Kan väl tänka mej att det kommer att gå så där på det för det finns så många undantag att man blir tokig innan man är klar, men det ska väl gå det också!!!!!

På fredagen var det dock ÄNTLIGEN!!! praktiskt jobb. Skulle tillsammans med Methode lossa bil 13 på sitt innerhåll och ställa det på trailersläpet för mer tyngd på drivaxeln så vi slipper halka omkring på gården när man ska köra med trailer bakom.
Göran och Fredrik skulle köra trilerdragaren så det höll på med det en stund tills vi blev klara med vårat.
Till slut så fick vi ta hjälp av Fredrik och Göran för vi hade hur bråkigt med den elektriska manöverbryggan.
Till slut när allt var ordnat tog vi hjälp av trucken för det var helt omöjligt att med vanlig handtruck få av dessa stora IBC-containers som fanns på.
Eftersom jag var den enda som hade truckkort fick jag den stora äran att sköta allt när det gällde förflyttning av godset (inte helt fel då det fanns VÄRME!) i den...
Tog hela förmiddagen och belöningen på eftermiddagen blev att få åka ut med hela ekipaget på stan. Methode fick inte köra för han skulle få köra ett mindre ekipage första gången, så han fick följa med på ett smakprov.
Gick  hur bra som helst igen även mitt inne i stan..., fick även backa släpet sen när jag kom hem och ddet gick bra med Tomas hjälp.

Idag lördag har jag varit på loppis och inhandlat lite småsaker...
Isac hade sin innebandymatch idag . Första matchen spelades mot Hovslätt och tyvärr blev det en dunderseger för motståndarna. De vann med hela 20-0!!!!!! snacka om att laget var i upprorstillstånd!!!!!!!

Andra motstånslaget var Forsheda. Det var bara 7 spelare och de hade precis innan spelat en match mot just Holslätt.  De gav iallafall  Hik en skön omgång och de förlorade BARA med 11-4 och Isse gjorde 3 mål = stolt mamma och pappa och my....

Nu blir det Robinson för hela slanten /ha en skön lördag!!!

Helgens bravader..


Då har ännu en helg gått förbi och  imorron är det åter dags för skolan...
ifs. har vi studiedag imorron , så jag kommer att vara hemma och göra läxor medans barnen är på fritids en stund.
Känner att jag måste sitta själv och läsa och på fritids imorron skulle de vara ute hela dagen så det är bra för dom att röra på sig.
Har själv en utmaning att göra imorgon och det är att gå till gymmet!!!!!! Har inte varit där sen innan jul så det får allt bli dags att ta sig i kragen och sätta igång!! Finns ingen återvändo nu...

Jocke kom hem en dag tidigare i denna veckan, då han hade kommit så långt med sina studier och även de uppgifter som skulle göras att hans lärare sa till honom att han inte behövde vara i skolan på fredagen utan han fick 2 läxor att göra under helgen.
Det är roligt att se att det går så bra för honom, är jättestolt även om jag vet att han får plugga mycket, men han har ju tiden att plugga också, och han är ju så intresserad av det och då går det ju lättare.
Han har ju klarat av alla sina prov hittills och det är inte lite prov som han har gjort bara förra terminen och inte behövt göra om någon, så det kallar jag bra resultat!!!!

Själv har jag en läxa imorron som jag med Jockes hjälp nästan är klar med, det handlar om ADR = farligt gods på väg, som vi av Tomas har fått ett kompendium som vi ska vara klara med tills på tisdag.
Är hur svårt som helst , men det ska väl gå hoppas jag....

I lördags så hade vi bokat upp tid för att åka pulka med Ellinor, Monika och Stina vid Saab-backen.
Höll på en stund och sen åkte vi hem till oss för fika. Satt och pratade några timmar , sen åkte de vidare. Isac ringde till en ny kompis som heter Tim så de var här och spelade mest dataspel mest hela tiden. han spelade inte innebandy denna gången.
My och jocke försökte sig på att klara Super Mariospelet, gick väl inte heller så bra och själv satt jag en lördagskväll och gjorde det mesta av min läxa...
Idag söndag har det varit mest slappa, har varit och fyllt på matförråden för kommande vecka, tvättat och gjort lite mera läxor...
Var och hälsade på mamma och pappa under eftermiddagen, skönt att komma ut i skogen för ett tag och bara höra det senaste skvallret runt byn....
Allt var okej för denna gången så det var bara fika/kvällsmat och en del kortspelande som blev av...
Sitter nu i soffan tillsammans med tuttis och kollar på Gordon ramseys " the f-word" för att sen invänta Johan Falk som kommer...
Blir att gå och lägga sig sen så man orkar med morgondagen...

Tack å hej...

Dragbil m. trailersläp och körning i stan!!!!!

Då så var det fredag igen... fattar inte hur fort dagarna går egentligen, en vecka är ju ingenting längre.
Kommer att ha fullt upp i helgen med läxor som ska göras, både sånt vi ska göra och även lite extrauppgifter som ska göras men kanske inte just nu...
Men det kan vara skönt att komma ifatt lite på helgen för under veckorna har det inte blivit så mycket tid över till läxläsning även om vi inte fått så mycket än, men det kommer betydligt mera under denna terminen så det kan ju inte vara fel att uttnyttja helgerna när man kan sitta själv och jobba...

Till denna veckan kan jag bara säga att: JAG HAR KOMMIT NÄRMARE MITT MÅL OM ATT BLI EN LASTBILSCAHUFFÖR!!!!

Inte i min vildaste fantasi trodde jag att det skulle gå så bra att köra bil och släp som det har gjort!!!
Är riktigt stolt över mej själv för att utan hjälp av någon annan kunnat köra ett 25,25 meters ekipage i stan!!!!!
Trodde jag aldrig om mej själv, och inte vissa andra heller för den delen.
Idag fick jag även mycket beröm av läraren jag åkte med, han tyckte att jag körde lungt och sansat, inte gasade och bromsade i ett utan hade ett behagligt flyt i åkandet. På förmiddagen körde jag och Mojje med dragbil och trailer inne på gården för jag (och Mojje!) men mest jag skulle kunna få öva hur det känns att köra just trailerdragare...

Fortfarande ett  långt släp men med ett annat typ av körsätt speciellt vid backning. Körde en halvautomat men växellådan var kass så det blev manuell körning av den ändå, typiskt Scania!!! (hoppas ingen Scaniafantast ser detta!!)

Gick rätt bra och Mojje som hade gjort detta innan lärde mej en del knep man kunde ta till när man skulle backa.
Efter lunchen så blev vi tilldelade bil 15 m. släp, samma som jag körde i onsdags så det var bara att sätta sig i och värma upp bilen innan läraren kom...

Mojje började köra och Lunne fick med ens reda på att Mojje inte hade varit ute i trafik med släp någon gång så det blev samma vända till flygplatsen igen så han skulle få känna på hur det var att köra ett så långt släp i trafik. Gick hur bra som helst för han så det blev inte så länge vi var där, sen åkte vi nerför Gbg:s-backen och vidare mot Helsingborg. Upp till Torsvik och svängde av mot Barnarp, och sen in mot stan. Därinne snurrade han ett par varv vid brandstationen för att lära sig svänga ordentligt...

Till slut så var det min tur. Började själv med 2 var runt Brandstationen och sen bar det iväg till Biltemarondellen för vidare färd upp till A6 för några varv i deras rondeller. Sen skulle vi upp till Ekhagen och den rondellen, Mojje hade haft en tuff tur där och var väldigt nära att ha ner både 1 och 2 skyltar i hans försök att kunna komma runt och ner mot brandstationen, så eftersom jag var nr.2 hade jag fått en hel del knep och tog svängen bra...
(måste ju bara vara kvinnlig list eller???)


Sen skulle vi ut mot Helsingborg igen och svänga av mot Torsvik även jag, det var dags att tänka på refrängen så jag körde mot skolan fast åt ett annat håll nämligen...
Mot Norrahammar, Hovslätt, Sanseryd, Axamo för att slutligen komma tillbaka till skolan...
Kan lätt säga att man inte behöver tänka på kyla under dessa omständigheter, för man blir helt chockvarm när det bli lite mindre vägar och mötande bilar överallt. Till slut nådde vi skolan och då var det dags för oss att ställa av släpet och ställa in bilen...

Jag stannade för att byta plats med Mojje eftersom han har backat släp innan och jag aldrig gjort det förräns idag och då med en dragbil så jag tog för givet att han skulle göra det, Lunne tittade frågande på mej och undrade vad jag höll på med, jag svarade att Mojje fick backa in men det örat ville han inte lyssna på!!!!

Han sa: den som sitter vid ratten sist är den som ska backa in släpet också!!!!!!!
Vid denna tidpunk för dagen höll jag på att få hjärtslag men han sa att med hans hjälp skulle vi allt få i släpet där det skulle stå...
Sagt och gjort, det var bara att göra som han sa så tills lut hade vi fått in släpet i luckan och ställt in bilen i hagen och sa hej då för helgen, fortfarande vet jag inte hur det gick till men den satt där iaf...

Så med denna berättelse i ryggen så kan jag klappa mej själv på axeln och känna att jag gjort något stort idag och att jag men denna körning kommit 1 dag närmare min dröm om att bli LASTBILS-CHAUFFÖR!!!!!

Kommer nu att njuta av denna helgen, och hoppas att ni andra gör det med...
och tänk på att hålla avstånd i trafiken:) Trevlig fredag på er alla...

25.25 meter!!!!-ekipage!!!!

Jaha, då var det ett tag sen det blev skrivet och det har hänt rätt mycket. Både bra och dåligt...

I helgen som var nu firade vi våran stoooora pojke som fyllde 11 år!!!  Helt sjukt känndes nästan som igår när han fyllde 2 år!!! (är ju alltid ett tag sen:::)))

Samtidigt så var det innebandyträning igen efter jullovet så det var lite knat efteråt att det var jobbigt, blev en familjepromenad båda dagarna även med stön och skrik, men det kan vara riktigt skönt för då ventileras allt mellan himmel och jord och man är alla samlade, inte så vanligt för tillfället i denna familj.
Alla är utspridda åt olika håll under hela veckorna så det finns bara tid på helgerna.

Även skolan har ju satt igång och det känner man allt av nu...
Onsdag morgon är aldrig den dag i veckan som är värst... dels har båda barnen gympa, dom kommer hem vid 16.00, ska få mat i sig innan det bär av mot idrotten, som denna dagen för Isacs del blir innebandy i 1.5 timmar och för Mys och min del är det stallet i 2 timmar (minst), sen kommer man hem sent och ska då äta kvällsmat samt duschning för samtliga!!!!!
Inte en bra dag för någon alltså

Själv har ju min egen skolgång att tänka på och denna terminen så blir det individuell gång hela tiden!!!!
Alltså så blir det nya saker varje dag numera så vi har ingen aning om vad som händer förutom att på måndagar så ska det vara teoridag hela dagen.

Så idag har jag för första gången i mitt 33-åriga liv  fått köra lastbil MED!!!!!!! släp!!!!!
Helt otroligt egentligen, började på förmiddagen med att köra bil 13 en låglastbil och litet släp. Fick köra mot flygplatsen och snurrade där ett tag medans Rickard som jag åkte med fick köra mera i stan för han har lite mera vana av släpkörning.
Efter lunch så blev det nya direktiv och då var det dags att ta fram det stooooora atelleriet...
Jaha, sa James eftersom det gick bra med att köra "liten" bil med släp, så ska ni nu koppla på bil 15 och långsläpet!!!! så det var bara att bege sig ut igen och börja om från början med att koppla vagnar...
Ekipaget som vi körde nu skulle visa sig vara 25.25 meter långt!!!!
Längre än så får man inte köra med i Sverige om man inte har tillstånd till det så det känndes mäktigt att sitta bakom ratten och veta att det är det längsta ekipaget för oss!!!!
Kan med lätthet säga att det var grymt pirrigt att köra de första metrarna, men som tur var hade Rickard kört först så då kunde man se lite hur han hanterade det.
Även denna gången körde vi runt flygplatsen och även ut på väg 40 för att efter ett tag köra in till skolan igen.
Riktigt roligt när man märkte att det inte var jättesvårt, men är har det ju bara varit rakt fram och stora svängar, kommer allt bli knasigt när det blir smalare och knicksigare kan jag tänka mej. I stan tex...
Jaja, nu har jag iaf. börjat med släpet så det känns ju skönt... har dock inte backat än och det är väl det som man ska träna på kan jag tänka mej, där ligger tålamod och att man tänker innan man svänger..
men det frå bli en annan dag, just nu är jag mäkta stolt över mig själv och att jag redde ut det, inte körde ner något och tom. fick beröm för att jag körde mjukt och var uppmärksammad på övrig trafik och inte blev stressad av den även att det hängde ett släp efter, så med den vetskapen ska jag nu gå ner och lägga mej... kommer nog att sova gott skulle jag tro...

God natt alla..

PROV!!!

Idag började skolan igen efter nästan 3 veckors uppehåll. Skönt minsann men det var fasligt vad tidigt man var tvungen att komma upp!! Inte en människa i sikte nånstans...
säger väl allt...

Dagen började bra med att när jag lämnat av ungarna vid resp. skola tog Klevabacken ner till Centrum men skam den som ger sig för det var glashalt i backen och jag hade en traktor framför mej som tvärnitade när han insåg att det  var stopp i backen och då snackar vi NERFÖR!!!!! Hur kör folk egentligen...

Som tur var hade jag ett rätt stort hål mellan oss men det var ändå på 5 cm:s marginalen att jag körde rakt in i honom för bilen slutade aldrig glida, sen höll jag ett STORT mellanrum mellan oss hela vägen ner...

Vi stod även stilla i ca 20 minuter på väg nerrför backen , då det i andra körfältet (upp!) hade blockerats av att en stor SJ-buss stod stilla och blockerade nästa hela vägen. Efter bussen stod där ett 30-talet bilar som vissa inte heller stod rätt och inte kom därifrån. Snacka om tumult!!!  på radion lystes det om att Klevabacken stod stilla och att det inväntades hjälp, men synd om alla bilar som inte heller kom någånvart. Att dom inte sandar eller saltar den backen när men vet att det går stora bussar där när det snöat så mycket som det har gjort...(

Efter mycket slit och släp kom jag iaf. fram till skolan där det var minst lika mycket snö och skottningen var i full gång. Alla vi studenter trodde oss veta att denna dagen skulle bli kortvarig, lite upprop samt genomgång av schemat för kommande veckor, lite apu-snack och lite ditten och datten.

Döm om vår förvåning när lärarna kom och sa vad alla skulle göra...
Vissa skulle hålla på med fordonstekniken, andra (de övriga utom jag!) ca. 10 stycken skulle ut på gården och skotta fram lastbilarna, försöka starta dom och sedan dra fram våra släp och även skotta av dom med, och sen blev det till sist min tur att få veta vad jag skulle få göra...

Jaha IA började James........
Tänkte att du skulle få göra TEORIPROVET idag...... vad sägs om det?????
Snacka om att bli tagen på sängen..., efter 3 veckors uppehåll, böckerna nerpackade fint och bara fått njuta av vinterlovet kom denna suuuuuuperchans... varför inte skriva ett prov som bara handlar om fordonsteknik!!!!
Satt ett tag och grubblade hur jag skulle göra,  och bestämde mej sen för att fråga om det inte skulle gå att göra provet imorgon!!
Men, sa James, då vet jag ju inte hur mycket du EGENTLIGEN vet!!!!!!!
Shit, tänkte jag att man aldrig kan lära sig att läsa på lite när man har tid... men,men jag gjorde iaf. provet idag och det känndes faktiskt inte så hemskt som jag hade föreställt mej. Det var några frågor från samtliga kaptiel som vi läst om, och om man får säga det själv klarade jag nog mej bättre än förväntat... det enda som jag inte riktigt är säker på så är det elen... har väl aldrig varit min starka sida men, men det ger sig, hoppas nu bara att man kan få reda på hur det gick ganska snabbt...

Annars har det inte hänt så mycket mera idag, kom hem, skottade uppfarten, lagade lite mat och skulle sen på ett möte ang. fotbollen men de hade ändrat tiden så den senarelades och då kunde jag inte vara med så det blev inget med det.. de får väl skriva på mailen hur det gick annars ska vi ju ha föräldramöte nästa vecka.

Så nu får det vara dags att å och lägga sig.. ska ju upp tidigt imorron också.. tjiiing.

dagens motionstips..

Hallå!!! vaknade idag av att det FORTFARANDE snöade när jag steg upp!!!! Hade kommit 20 cm fint pulver nerdalandes från himmelen sen gårdagskvällen...
Visste ju att det skulle komma besök så det var bara att ta på sig och bege sig ut till garageinfarten och börja skotta. Som tur var var det ju lättsnö och inte blötsnö för då hade min rygg pajat på riktigt.

När jag var klar  blev det en snabbis in i duschen för att sen sätta på kaffet och invänta besöket...
Besöket ringde efter en stund och meddelade att hon inte kunde komma för hon satt fast i Klevabacken med en bil framför sig som inte kom upp!!!! Vilket i sin tur gjorde att inte hon kom upp heller utan blev sittandes där och under tiden så fylldes backen på med andra bilar som också ville komma upp!!! Ett moment 22 eller nåt i den stilen:)

Så det fick bli att redigera om dagen, isse hade sovit över hos kompisen Stoffe så det var bara jag och My hemma så vi beslöt oss för att vi skulle ta på oss shoppingsandalerna och åka till A6...
Sagt och gjort, hade på inhandlingslistan presenter till isac som blir stor och fyller 11!! år på fredag, kolla om det fanns termobyxort till My (vilket det inte fanns!!), köpa en mal till akvariet (vilket inte gjordes!), samt besöka blomsterlandet (hoppsan,hoppsan..) och gå in på IKEA samt även att handla mat.

Döm om min förvåning när vi kom till A6 trodde jag ett tag att det hade stängt för det var ca. 10 bilar på parkeringen och då kom vi ändå vi 12-snåret!!!
Kunde strosa helt fritt där inne och knappast se en människa fantastiskt!!!! Händer inte alla gånger minnsan.
När vi var klara där gick vi till Ikea och där blev det en påse Rollo samt ett packe värmeljus!! Storhandling med andra ord..
Därefter åkte vi därifrån och styrde kosan mor Plantagen, skulle fixa lite nya blommor till köket då mina julstjärnor idag fick gå hädan!!!!
Så nu är det bara adventsljusstakarna som står kvar för det är fortfarande så mysigt med dom.
Åkte sen tull Maxi för att inhandla maten som behövdes och sen var det dags för hemfärd. När vi kom hem var Stoffe och Isse redan här så det var fullt hus för dom spelade tevespel så det hördes ut till gatan.

återigen blev det dags för snöröjning så det blev lite till motionerande idag, kändes skönt då behöver man inte ha så dåligt samvete för man inte varit ute och gått idag.

Efter man packat in allt i skåp och kyl så var det dags att börja med maten som idag bestod av stekt fläsk med potatismos. Vilket gillades av samtliga.Plockat tvätt idag igen samma visa varje dag och nu ska ungarna in i duschen för sedvanlig tvätt så det blir en nystart för morgondagen.

Själv ska jag försöka lägga mej i skaplig tid idag för imorgon sparkar vi igång 06.00!!!!!
ska väl bli lika kallt imorron så jag hoppas att vi slipper vara ute... kan tänka mej att sitta inne resterande del av veckan, nähä nu är det dags att sätta fart.
trevlig fortsättning på denna onsdag..

sommarmat??

Tänkte vända på årstiderna lite idag, så det fick allt bli lite sommarmat idag för mej och My.
För min del så blev det potatis med "burkskinka" och rhode isalnds sås till, en riktig höjdare men det är bara jag som äter sån skinka så för mys del fick det bli köttbullar med potatis och ketchup!!!!

Idag har det varit en lugn dag, har varit ute lite, skottat undan snön så man kommer fram, tvättat och haft bästisen Ellen och hennes barn här på fika...

Alltid lika roligt att ha henne på besök. Hon håller som jag på att ta körkort för lastbil så hon ska snart köra upp så vi håller allt tummarna för henne nu!!!!
Hon har klarat uppskrivningen så nu är det uppkörning för henne om några dagar.
Själv börjar jag skolan på torsdag så det är väl dags att komma igång lite med skolarbetet skulle jag tro. Isac skulle idag sova över hos Stoffe så det är bara jag och My som är hemma ikväll och för tillfället så leker hon med Tilda så det blir väl att jag sätter mej med lite skolarbete så jag kommer igång.


Det finns dock så mycket andra saker som man kan göra istället så det blir alltid lite svårt att komma igång (kanske dumt att skylla på det!) men nu börjar jag ju snart så skam den som ger sig, tar ju 2 timmat för tvättmaskinen att bli klar så det kan jag ju inte skylla på och det är ju som sagt vara bara jag och my hemma och hon klarar sig ju själv ett tag.

Annars har det varit lugnt på hemmafronten... kallt som vanligt....
tjing...

ordning å reda..

Idag bestämde jag mej för att det fick vara nog med julen här hemma. Kan vara skönt när man är två att städa bort det mesta tillsammans. Idag åker ju Jocke tillbaka till O-hamn för han börjar skolan imorron. Själv börjar vi andra inte förrens på torsdag så vi har lite lediga dagar till...

Det värsta med julen är ju att man ska alltid försöka att  få ut granen med så lite barr på golvet som möjligt!!!
Alltid samma sportanda, skulle lätt kunna bli en vinteros-gren!!!!!
För det spelar ingen som helst roll hur mycket försiktighet man använder utan det blir lika mycket om inte mera barr inomhus för varje år tycker jag!!!!
Iår toppade vi nog alla tidigare rekord, känndes som vi hade haft 300 granar inne innan vi fick ut eländet!!!! tog ett tag och det rasslade riktigt gött i dammsugaren innan man blev klar.

Så nu är det helt julfritt ända fram till nästa år!! skönt men det är ju störtkul att det finns så mycket snö så man kan vara ute om dagarna, nu åker ungarna pulka för fulla muggar och det känns skönt för annars hade det blivit mycket innesittande skulle jag tro. När man bara fått på sig varma kläder så är det hur skönt som helst att vara ute!!

jaha, är väl snart dags att göra lite  mat innan Jocke kommer att åka så han är mätt tar ju dock ca. 2 timmar att åka dit och i detta vädret så är det ju ingen hit minnsan.
Hej på er..



korvgrillning, pulkaåkning och en massa skratt!!

Det var hur denna dagen slutade i. När klockan var 11.00 så ringde vännen Mie och föreslog att vi skulle poppa ut till Bunn för lite pulkaåke i deras backe, sagt och gjort hade inga direkta andra planer och det är roligare om man är flera som åker:)

När vi sent omsido kommit dit visade termometern på - 12°c så det blev till att röra på sig så mycket som man kunde. Ungarna tog sina åkdon och satte kurs mot backen med stora kliv och till vår förfaran och glädje for de sen ner i en väldans fart:)

Skrattsalvorna och förfärande skrik blandat kan man med facit i hand summera att det blev en otroligt fin dag och riktigt skönt att komma ut även kylan. När det blev som kallast så satte vi fart på grillen och började grilla våra korvar som man sen sköljde ner med kaffe, oboy,öl, en liten pinne:= och annat smått å gott.

Ett stort problem fick vi trots allt komma på en snabb lösning på och det var att ölen som T hade med sig FRÖS!!!!! så det blev öl-slush inte direkt någon höjader för dom som drack så det blev till att sätta ölen i bilen så det åtminstone inte förs:):):) hahahah... snacka om i-landsproblem...

här nedan följer lite bilder från dagens åktur...
isac i full fart nerfö.....

det värsta är ju uppförsbacken

mys nerför..

vi andra fick hålla oss tillgodo med dricka:)

jaha, det var allt för denna dagen, nu blir det upptining för hela slanten.

RSS 2.0