- 11.8°c ute!!!!!

Nu börjar temperaturen allt skena iväg neråt!!!!! brrr.... fint men skitkallt att vara ute å vi som hade tänkt åka skridskor idag:(
Får se om det blir lite varmare tills imorgon annars åker vi ändå... en lite sväng iaf.

Igår hade vi en riktigt otursdag må jag säga. Kom en ung herre med sin lastbil och skulle snällt grusa våran väg...
sagt och gjort började han backa bakåt mot vårat hus, vad han inte visste eller inte såg var att vi had elledningar tvärs över vårat hus till en stolpe lite längre ifrån så han fastnade givetvis med sin lastbil i ledningen och drog helt sonika ner den!!!!!!

Själv står jag i fönstret och lite snällt säger till Jocke att snart kommer vi vara en ledning fattigare och innan han hann att svara så var den borta.  Som tur var så såg killen i bilen vad han hade gjort så han gick ur bilen och Jocke han fram till honom innan han hann att pka iväg, så killen gjorde det enda rätta och satte telefonen i örat på sig och ringde till chefen, sa som det var och sen blev vi tvugna att anmäla själva också.
I och med att det var telefonledningen så hade vi ju inget internet och ingen telefon och som svar när vi ringde killarna som skulle komma och laga ledningen  fick vi till svar att den prelimnära tiden var inte förräns den 5:e Januari!!!!!

Då trodde jag att jag skulle smälla av!!!! Tänk att inte ha facebook på flera dagar, attans vad jag skulle gräma mej, jag som sitter där dagligen och läser samt alltid kollar in tidningarna...
Jaha, det var bara att säga det till ungarna och jag trodde Isac skulle svimma så arg blev han:):)):
Annars har inget speciellt hänt idag, har även idag haft en speldag och nu är vi så nära att klara  hela spelet så det är otäckt, har bara en borg kvar sen kan man börja om från början igen...

Tjooo å tjimm från Huskvarnabergen...

pulkaåkning

Detta fenomen som alltid kommer så fort det blir snö ute. När man som vuxen väl kommit över gränsen är det kul att åka jag vet men ändå så är det alltid samma visa för mej, inte ofta som jag åker minnsan men det är ju roligt när man väl satt sej till rätta i pulkan eller snowracern, sen kommer nästa anhalt!!! man ska komma nerför backen utan att bryta vare sig armar eller ben, fick stränga order denna termin av våra lärare att det skulle vi hålla oss ifrån, annars blir det dumt...
Så det har jag som argument detta året, får se hur långt jag kommer på det!!!!!?????

Idag hade vi turen att få besök av Ellinor och Monika, Ellinor hade bestämt att vi skulle åka pulka tillsammans i saaba-backen. Sagt och gjort, först blev det lite fika och skitsnack sen bar det av till pulkabacken. Idag var det dock plusgrader ute så det gick inte med en väldans fart men barnen hade roligt ändå. De var alldeles rosenkindade när vi till slut kom hem.

Blev till att göra lite mat så de inte svalt ihjäl och sen blev det tv-spel för hela slanten. Håller på att försöka klara Super Mario Bros-spelet de fick i julklapp. Är ju ett sånt spel en själv varit uppvuxen på så det är en skön stund framför teven när man väl hinner sätta sig. Har nu kommit till det förhatliga VATTENLANDET!!!!! . Har aldrig klarat hela världen på det gamla spelet heller så jag kommer väl att slita mitt hår innan jag klarar det om jag inte får hjälp av de andra, får väl försöka med den snälla minen för att det ska gå!!!

Här kommer nu några bilder från julen och lite från idag. Håll tillgodo!!!


My som förstapristagare på julklappshoppningen:)

årets julgran utvald av Isac dekorerad av isac och my..

isac med sitt legobygge

samling vid julbordet.

My julklädd..

stefan drar Isse, Mys och Moa till pulkabacken:)

isacs snögubbe

full fart mot backen, domderade denna lilla prinsessa..

Jocke och Ellinor i full fart nerför till Ellinors förtjusning.

Mys och Ellinor på väg nerför..

isac och ellinor i full action..

så här trött blir man efter 2 timmar i backen både stroa och små..

sötnosen Ellinor

det var denna dagen...

hoppsan,hoppsan...

ojojojo, det var verkligen ett tag sen jag var inne här... ska allt ta och erkänna att jag fick en period av idètorka så nu hoppas jag att den kommit iång igen så det blir lite skrivet av...

Ja som sagt så har det ju varit jul med allt vad det innebär, med julstök, julmat och en massa skönt myyyys som man ska ha så att man är skönt utvilad när man börjar jobb eller skola senare.

Själva julafton spenderade vi hos mamma och pappa utanför Gränna som vanligt. Vi samlades vid 13-hugget för fika, sen blev det lite småprat innan det var dags att sätta igång med maten. Alla vi syskon har med sig lite mat och mamma står för en del så alla får hjälpa till. Iår blev det köttbullar, kaffe, prinskorv och ägg för våran del. Var ju smidigt värre minnsan. När maten väl var uppäten och bortdukad så började det härliga tjatet om när tomten skulle komma. Vi har ju en liten kusin som inte riktigt vet om den är verklig eller inte så det får bli en tomte några år till skulle jag tro, och iår var det min pappa som stod för tomtemasken till våra andras förtjusning.!!

Alla blev nöjda med sina klappar,Isac fick ett legobygge, han älskar att bygga svåra saker så han sitter tills det blir klart, sen fick Mys och Isse det nya Super Mario-spelet till wiiet som jag också för den deleln kommer att spela då det är ett kultspel!!!! Annars är jag ju ingen direkt spelare.
My fick IDOLspel med skiva och mikrofon så det har sjungits karaoke för hela slanten till allas förtjusning (eller inte:()!!

Moa fick till sin stora glädje Pippis hus med alla tillbehör skulle jag tro, hon var eld och lågor över det så hon kommer allt att leka för fullt med det...

Har ju som alltid vid jul haft flera omgångar av yatzyspelande. Ett oerhört roligt spel med mycket skrik och skratt!!
Vi sov över där till juldagen som bstod av pulkaåkning i backen vid Emelies sommarstuga, så snowracern fick vad den förtjänade snön yrde och det gjorde även ungarna. Byggde två jättestora snögubbar som skulle vakta mot otäcka gubbar som Moa sa, sen gjorde vi även en snölykta som var till alla snälla som kommer förbi:)

Till middag på Juldagen servaras alltid lutfick med potatis och sås. Kan inte bli bättre för man är rätt så less på julmaten efter 2 dagar....
Åker hem på kvällen med all packning för dagen efter så är vi alltid bjudna till Jockes plastföräldrar som bor i Ljungsbro som ligger utanför Linköping.
Där blir det alltid kalkonmiddag som Kenneth står för med hela famlijen Förare-Karlsson. Alltid ett trevligt sätt att fira annandag jul på.
Ofta brukar vi träffa Kikki och Martin på kvällen men iår skullle de bort och komma hem rätt sent så det blev inget med det. Vägen hem bar ifs. inte heller rolig snömodd och snö i kuften, mycket trafik och halt:(:(:(:(
Inget härligt väder att köra i men det gick även om det tog rejält med extratid hem...
Så idag kommer det bli en lugn och avslappnad dag skulle jag tro. Kommer att ta en skön promenad för att se om huvudvärken släpper om den får lite syre i sig):):):):):

Ta det lugnt där ute i trafiken och sköt om er..

teori!!!

Har vi haft hela dagen idag!!! Suck det har varit mycket matteräkning, för vi har räknat på hur lång tid det skulle ta att åka från jönköping till malaga och upp till frankrike och lasta och lossa längs vägen. Hur mycket tider som helst minnsan så det blir inga utlandsresor för min del det kan jag allt lova:)
Har verkligen suttit hela dagen med det så man är sjukt snurrig i huvudet nu, blir även till att plugga ikväll när jag kommer hem för jag vet att det ligger ett prov på mej som väntar med spänning hur det ska gå:)

Tycker allt att vi kunde börjat med att räkna på turer i Sverige innan man ger sig ut på riktiga långresor...

Nu ska jag byta miljö för en stund då Isac ska ha en träningsmatch mot Östra ikväll. Kommer väl hem vid halv åtta säkert så det blir en god nattstund för ungarna sen och jag får väl roa mej själv med mina läxor...

Ha`t gött å kör försiktigt...

redovisning??

Idag skulle vi ha praktisk dag i våran grupp. Tidigare har det inneburit att vi har kört på väg, kört truck, lastat lastbil, kollat vikter mm., men idag så var det inte riktigt så. För egen del trodde jag att jag skulle få köra idag för vi missade sista gången och innan det å gick det inte så bra. Men istället för att köra fick jag och lasse gå upp och göra färdigt fordonstekniken!!!!!! Den var inte väntad kan jag lova...
James tyckte vi skulle bli klara med den så vi kunde skriva provet imorron eller på fredag!!!!!!!
Vi var ju klara med både bromsar och kraftöverföring så för den delen var det inget speciellt, men jag hade inte räknat med det idag så jag hade inga saker med mej, så jag fick snabbt skriva av lasses anteckningar och hoppas på det bästa.
Man får inte börja redovisa förräns efter 10 så vi stod redo då och började med kraftöverföringen. Gick rätt bra trots allt och sen skulle vi börja med bromsarna men där tog det tvörstopp, så det kommer gå åt en dag till för oss att redovisa och förhoppningarna finns att vi skla bli klara imorron.....
När det är så nära att bli klara skulle det vara skönt att få det gjort innan jullovet så det inte blir liggandes
Så nu är det bara att lägga barnen och börja läsa igen suuuuuuuuuck.........

sista reflektionsdagen ever!!!!!!

Jaha, då sitter man och njuter av sin sista reflektionsdag ever under denna skolgång. Det bestämdes förra veckan gemensamt, då lärarna till slut insett att det kommer att bli svårt annars att göra allt som vi ska hinna med:)
Vi har påpekat detta fenomen rätt länge nu men skam den som ger, så vi fick våran vilja igenom.
Nu är det bara 1o en halv vecka kvar innan julledigheten. Ska bli skönt att vara ledig ett tag, även om det skulle behövas lite jobb men, men får ta igen den senare. Hade ju ingen semester i somras så jag får väl se det som en kompensation för det.

Idag är det fullt på schemat. Skulle till apoteket och hämta en dosa till my, inhandla ett paket till mys skola, ta med pepparkakor till mys skola/öppet hus och sen ska jag och my gå till Isacs skola för där är det öppet hus på fritids som Isac ville att vi skulle gå på. Senare ska vi träffa isacs lärare för ett utvecklingssamtal så det tar vi samtidigt som vi kolla in fritids, senare ikväll får det bli coreträning också, så lite finns det allt och göra!!!

Är väl dags att ta tag i livet igen, vi höres...

minusgrader????

Vaknade till ett fantastiskt kristallerat landskap när jag steg upp:) synd bara att det var -4 GRADER!!!!! ute...
Trodde jag skulle frysa ihäl av bara tanken på att gå ut.
När jag kom till skolan fick jag veta att jag och Morgan skulle lasta 06:an hela förmiddagen, vi trodde vi skulle dö och jag kan bara säga att ingen av oss var upplagd för det och det blev inte bättre av att det var apkallt ute...:(
Det var bara att börja lasta så man blev klar så fort man kunde, skulle sen på eftermiddagen ut på väg också.
När vi lastat klart kom vi på att vi skulle göra lite loopsurrningar på våran last, givetvis hade vi lastat in annat bröte ivägen för surrningarna så det blev att stuva om ordentligt innan vi blev klara.
När middagen var färdig kom Tomas till oss och sa att vi slukke lasta av det också, så det blev gjort innan vi skulle åka ut på väg, med vår vanliga tur så strulade allt till sig, Morgan drog av dämparcylindern till truckdörren, jag fick inte stöttorna att låsa sig, mittdelen till skåpsidan gick inte att stänga, så det drog ut på tiden mer och mer.
När vi äntligen var klara var våran bil vi skulle ha upptagen med gymnasieelever som skulle öva att köra med släp, så alla våra andra bilar var upptagna, skulle få låna en annan bil med vi hittade inga nycklar till den så det blev ytterliggare en annan bil. Klockan gick och det var alkolås i den sista bilen vi skulle ha och med våran (o)tur fungerade den inte alls, var helt urladdad så det gick inte att köra alls!!!!!!
Undra hur mycket problem man kan få på en dag:( Det var nog tur att vi aldrig kom ut på väg, känns som om det skulle kunna ha hänt nåt annars...)
Gick upp på loftet lite ist. för att se om jag kunde börja med kraftöveerföring men hittade ingen insperation så jag åkte hem istället.
Efter en hel dag ute har jag noll känsel i kroppen och dettta ska jag toppa med ett besök i ett kallt ridhus nu i kväll så jag kommer nog inte att tina upp på flera dagar känns det som!!!!!
jaja, nu är det dags att göra sig klar...

FÄRDSKRIVARKORT???

Det höll jag och Sabina på med idag på förmiddagen. Vi skulle pröva på att "åka" en simulerad dagstur med en speciell låda som man kan "köra" i.
Allt för att man ska lära sig den digitala färdskrivaren så mycket som möjligt.
Är lite pyssel med det där så det tar allt sin lilla tid. På eftermiddagen var det så våran tur att köra. Jag började och körde ner till stan för att se åka upp till stadsparken och in på lite gator för att lära mej svänga ordentligt runt hörn och det gick mycket bättre idag än förra gången. Hade Tomas idag som lärare så då brukar det gå bra, han har ett otroligt lugnt temperament så han passa mej alldeles utmärkt att köra med. Åkte sen lite i stan och upp till Sanda Gymnasiumet för att byta förare.
Sabina fick åka lite i Huskvarna, mot Tenhult för att sen åka vidare mot stan. Sen åkte vi hem. Det jag ska tänka på är att svänga tidigare, ta ut ordentligt med plats, och inte vara så rädd för att åka in i saker och ting. Satt och kollade i hur Sabina gjorde och det tror jag hjälpte mycket. Ska försöka göra det imorgon också.

Snart kommer barnen hem så det blir snart dags att hoppa upp och göra dom iordning för deras aktiviteter, Isac har fotbollsträning och my har scouter, själv ska jag ju åka och träna core igen så snart kommer pappa och tar hand om My.
Det var allt för denna gång:)

RSS 2.0