tjohooooooo.....

Äntligen har jag tid att sitta ner en stund och skriva några rader!!!
Tiden går ju för närvarande oerhört snabbt och man hinner inte mer än hem förräns det är dags att åka igen!!!

Nu har ju första advent gått och det går fort till andra advent, så det blir dags att ta tag i saker och ting så man slipper stressa som man alltid får göra innan jul. Själv är jag ledig nästan 3 veckor även om jag inte vill det just nu för att man kommer inte få några pengar under tiden man inte pluggar så december kommer bli en tung månad för oss..

Har idag försökt att söka lite jobb men tiden är knapp och jag är rätt sent ute som vanligt, samtidigt skulle det vara bra om jag fick denna ledighet då jag inte hade någon semester i somras!!!

Idag har vi haft studiebesök på DHL på solåsvägen samt uppe på Torsvik. Har fått se hur en dag för en chaufför kan se ut och fått en insyn om hur det går till när det gäller kontakten mellan kontoret och chaufförer. Hur man beräknar hur mycket plats man har i släpan och bilen... inte helt lätt det dära hur man ska räkna ut men skam den som ger sig jag ska klara det!!! Det är ju min dröm att kunna köra lastbil så det är bara att bita i det sura äpplet och helt enkelt banka in det i huvudet men det är mycket som ska in och det tar lite tid.

Har precis gjort klart Isacs och Mys adventskalender...
Dom vet inget än men vi var ju i Ullared i lördags och handlade saker till deras kalender, och imorse så tjurade My för att hon inte skulle få en tvkalender, så hon blir nog glad skulle jag tro.
Annars har det inte hänt så mycket tycker jag.
Isac`s kalender...


My`s kalender...


var ju även bandymatch i helgen för Isac, han gjorde 3 mål och vann en match samt förlorade en match.

konstigt...

Konstig dag idag, kom hem och insåg att det inte kommer en hund och stojar när man gick genom dörrer, hmmmmm... kommer nog ta en stund innan det faller på plats att han inte är här mer.

Riktigt ruskigt väder hela dagen, regn,regn, regn... inte roligt alls, man vill inte vara ute mera än nödvändigt känner jag, men hade tur idag för jag och Methode körde tillsammans och vi körde hela dagen. Första rundan körde jag, blev en halvtimma ungefär och jag fick bestämma resa själv, så jag valde att köra till Stena Metall och tillbaka. Känns lite skönare och lättare att köra till mål som jag vet var det leder så behöver jag inte hela tiden tänka på hur jag ska köra utan det går av sig själv.
Efter frukosten så körde Methode så det blev en sväng till hans hemmaarena- Hovslätt, sen åkte han till Taberg och därefter körde jag tillbaka till skolan. Efter middagen så skulle vi kommit på en rutt som vi skulle köra som tog ungefär 1 timmas körning var, så jag föreslog att vi skulle åka till Grånna och vända, så blev det och det var en upplevelse att åka på dessa gator med en stor lastbil.

Hade även kvartsamtal för bägge ungarna idag så nu veet man hur de ligger till i skolan med:)

ska ta och lägga mej tidigt för imorron blir det stadskörning för min del:)!!

tjipp å hej...

En sorgens dag....

Idag är det en tung dag i våran familj. Vi har efter moget övervägande och med samvetet som äntligen har övergått till handlingskraften så har vi omplacerat våran hund Skuggan.

Vi har under en längre tid pratat om att vi skulle göra det men aldrig kommit till skott men nu känner jag personligen att jag inte har någon tid alls för en hund. Två skolbarn med läxor sportrer, min egen skolgång och träning och särbo så är det för tillfället helt omöjligt att kunna få tiden att gå runt.

I slutet tyckte inte ens hunden att det var roligt så denna helgen kom vi fram till att det fanns inget annat att göra än att omplacera honom, han är dock bara 3 år så ännu finns det tid för honom att kunna komma till ett hem där han får tid som ensamhund.

Stället vi valde hade rätt många hundar för tillfället och skulle se till att det skulle bli ett äldre par på landet som första val. Förhoppningsvis kommer de kanske att kontakta oss så vi kan höra hur det går med honom i framtiden.
Har även bestämt mej för att inte skaffa hund innan jag flyttar ut på landet så det finns ytor att springa på och lite mera tid, har ju nu 2 katter kvar och det kommer räcka till bra ändå.

Det var dock många gråtande ögon  idag när vi skulle åka och det kommer ta en bra stund innan det kommer att gå tillbaka till det normala igen.
Nu får vi bara hoppas att han kommer till en famlij där han kan få vara en bebis igen!!!

spontan dag=hästridning!!

Har ju haft reflektionsdag idag, dvs. ledig dag!!! På en fredag till trots så det blir en långhelg för mej.
När klockan var ca.9 så ringde kompisen Mie från Bunn och spontant frågade om jag inte ville följa med på en ridtur på islänningar:)
För en liten sekund för snabbt svarade jag JA!!!! och insåg direkt efter att jag inta har ridit på 9.5ÅR!!!!!!!
Jag såg framför mej hur det skulle komma att gå, skengalopp, studsande hit och dit, en massa garv(beroende på Mie!) och ev. en avtrillning, med tanke på min oerhörda obalans i kroppen. Men Mie var allt med på noterna så jag åkte ut och kom fram till att det var dags att sätta mej upp på hästryggen igen...

Steg ett blev at rota fram mina gamla ridbyxor som jag hade när jag gick på Yenhul, och trodde allt att jag skulle komma i dom, men det verkar som om min kropp förändrats lite under de tio-tolv åren det gått sen jag gick där, så det blev till att låna ett par av Mie.

När vi kom till stallet så stod hästarna där och väntade på oss, jag skulle ha hästen VIDIR och Mie hade BRYNJA. hur goa hästar som helst, sadlade och tränsade dom, sen kom vi till sanningens minut!!!!
HUR KOMMER MAN UPP???????
Hästarna ska jag till deras försvar är inte högre än ca 135-140 cm i mankhöjd och stod stilla när vi skulle kravla oss upp på deras arma ryggar. Mie har kommit på den briljanta iden att eftersom hon har problem med en fot så tar man en pall iställen så slipper man fördärva sina egna kroppar och hästarnas.
Till slut så kom vi upp och begav oss in i skogen. En riktig härlig skogstur blev det. Vidir var en helt fantastisk häst som gärna töltade , men även galopperade lite. Han var 21 år men det syntes inte på honom och Brynja var 17 år om jag inte minns fel.

Har nu insett vad jag gått miste om under alla dessa år så det får väl bli att jag ringer till Mie ibland så vi får ta oss en tur i skogen. Som sagt, jag har ridit med Mie under flera år så vi vet var vi har varandra och hur galet det har kunnat bli vissa turer!!!! mycket skratt och lösningar på alla världens problem har vi allt löst. (synd att ingen har frågat oss tidigare!!)

Så summa sumarum så var det en av de roligaste och spontana händelserna i mitt liv på länge så det tackar jag för, nu ska jag bara ta hand om min arma kropp som skriker av smärta och morgondagen kommer inte bli bättree men det får gå!!!!

Hoppas att ni får en skön fredagskväll!!

lill-lördag

Då var det onsdag igen, eller även kallad för lill-lördag.
Har i skolan haft eget arbete idag  och eftersom vi kan välja själva hur vi vill styra upp det så bestämde jag och Lars oss för att börja lite senare men även att vi skulle sitta hel dag istället, så vi lyxade till det med lite sovmorgon och började inte förräns klockan nio!!! Även om man måste gå upp nästan lika tidigt som vanligt så vet man att efter att man ha fått iväg ungarna till skolan så kan man sätta sig i lugn och ro och njuta av tystnaden ett tag och piggna till av sig själv, blir lite lyx i tillvaron!!

Vädret idag har varit helt hopplöst!! Det har regnat hela dagen, från lite dugg till Störtreng på bara några sekunder, räcker med att man tänker på att gå ut så öppnar sig himlen så man får springa överallt vart man än ska.
Just nu ligger Skuggan brevid mej och snarkar högt som bara den:)

Mys hade ridning idag på schemat så det var hem, laga mat, göra lite läxor för att sen åka till stallet. Isac hade bandy idag så han åkte samtidigt som vi.
När vi kom till stallet så fick vi reda på att Mys skulle ha Gavilè. Så det var bara att skynda sig att göra iordning henne. På lektionen idag så skulle de lära sig att göra svängar runda, volter och att kunna ställa hästen i hörnen, sen när de fick galoppera så gick det inte så bra för My så då blev hon sur och gjorde ingenting istället. Till slut fick hon fram henne i galopp och blev lite gladare.
Så nu ligger bägge ungarna i sängen och dit ska jag bege mej snart jag med...

ensam igen:(

Så var det dags att säga farväl ännu en söndag. Ungarna är inte riktigt med på noterna och ifrågasätter Jocke varje gång han ska åka, inte så kul för honom men snart är det jullov så då är han hemma en stund igen:)
Ska nu verkligen sätta mej ner och kolla över skolgången inför kommande vecka, imorron ska vi ut och åka på långtur så det blir till att stålsätta sig riktigt och tänka mycket så kvällen imorgon kommer förhoppningsvis gå i lugnets tecken!!!
Jag och Mattias ska köra ihop och det kommer bli roligt, blir alltså inte en tyst minut:)
håller även på att planera matlistan för kommande vecka men det blir nog inget speciellt utstickande skulle jag tro det finns liksom ingen tid för det!!!!
Nähä, nu får det bli dags att sätta sig med läxorna igen tjing...

oj,oj,oj,oj

Hualigen vad veckorna går fort numera, man hinner ju nästan ingenting så det blir en hiskeligt massa att göra när helgen kommer. Igår tog vi en paus från allt och satte oss i bilen och åkte upp till Ljungsbro för att träffa gamla goa vänner som vi aldrig har tid att träffa annars. Skönt när man kan åka bort ett tag ifrån allt och bara umgås och ha trevligt. Tack Kikki och Martin för en underbar dag med en massa skratt och ståj...

Efter ett tag när vi hade lunchat med goa våfflor så satte vi oss och spelade tvspel, fick för en gångs skull vara med på Buzz som jag tycker är väldigt roligt men när man kör mot veteraner så går det sådär:) huvudsaken är att vi hade roligt iaf. Senare på eftermiddagen kom Jonte på att han och Isac skulle lägga ett 500-bitars pussel och de började men slutade rätt sbannt , så då blev det vi vuxna som satt och la klart det!!!! vet inte hur lång tid det tog men det hann blir riktigt mörkt ute och när vi väl var klara så var klockan halv åtta och alla kännde att hungern i magen skrek rätt gött så vi bestämde oss för att äta pizza till kvällsmat:):):)
Blev inga sura miner där på ungarna minnsann.

Idag så kommer det gå undan, My ska på kalas till Alicia snart så det är dags att göra iordning henne om en stund, under tiden så ska jag,Jocke och isse åka och handla veckans mat  och planera veckan som kommer. Förhoppningsvis kommer vi att kunna ta sprutan denna gången och sen blir det lite ridning på onsdag, jag tränar förhoppningsvis på tisdag om jag kan få tag i någon barnvakt, ska försöka ringa Stina och se om hon kan ta Mys en liten stund. Isac har träning flera gånger, så tvättmaskinen verkar få gå runt denna veckan också.
Kan helt enkelt intee förstå hur mycket tvätt dedt kan bli, som tur är kommer inte Jocke hem med sin tvätt så det blir iaf. lite mindre...

Denna veckan var en bra vecka för Mys, hon har fått rida tre dagar onsdag, torsdag och fredag...
2 gånger på ridskolan, en gång var en igenridning och så i fredags var vi till min klasskompis Mattias som köpte en häst ifrån ridksolan som heter Sir Gillbert... När hon fick pyssla om honom så var hon i sjunde himelen så det var en bra vecka...

jaja, nu hinner jag inte skriva mera så vi höres...//

my och Sir Gillbert.

mys och Bella  sjunger med i singstar... övning ger färdighet

djuuuup koncentration...

se vad fint det blev äveen om det tog tid...!!!!!! blev många gråa hårstrån...

självstudier...

Schemat för dagen bestod av självstudier! Det betyder att vi har fordonsteknik och våra olika stationer som vi helst ska vara klara med till JUUUUUUL!!!!!! börjar bli lite sressat minnsann!! Jag och Lars har idag börjat på ellära och det kan ju ta hur lång tid som helst för mej, det är nämligen inte min starka sida (heller!!) men som tur är har jag ju Lars att fråga för han var visst jätteduktig på elen:) Jag satt och skrev som en blådåre och Lars ritade och pekade på de olika "sladdarna" som finns överallt. Som tur är har James minskat med 3 stationer för det ska vi gå igenom tillsammans så nu har vi efter detta hjul/däck, ram/hytt,växellådan samt bromsar kvar att göra så det blir till att ligga i nu. Kom till uppgift 3 idag iaf, så nu blir det till att plugga in allt också för vi ska ju kunna både skriftligt och muntligt berätta om svaren och kunna peka ut på olika delar hur vi tänkt oss! Just elen ska vi kunna koppla ihop en vagn med olika ljus såsom hel/halvljus, blinkers, bromsljus och lite annat smått och gott.
Det är rätt skönt för vi brukar oftast sitta fram till middagstid och sen åka hem och plugga vidare.
Jag hämtade My vid skolan och Cajsa hängde med oss hem, vi skulle ner till vårdcentralen för att se om vi skulle vaccinera oss men då hade givetvis allt vaccin tagit slut för i fredags eftermiddag hade de haft öppen enhet så alla som ville kunde komma och ta sprutan så då blir det ju inget över till oss andra:(
Jag har hört att det har blivit många sjuka på Isacs skola nu så man får bara hoppas att han håller sig frisk så vi kan ta sprutan på tisdag:)
Idag har inte jag kännt mej helt pigg, känns som om det ligger en förkylning i hela kroppen:(:( så jag hoppas att det går över för jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu!!!

Skulle egentligen ha tränat idag men det orkar jag inte så det får vi se om det blir efter skolan imorgon om jag orkar:) gjorde den goda middagen makaroner och korv idag, inte det allra godaste men det går ner...
Håller för tillfället på att steka egengjorda köttbullar till morgondagens middag, för en gångs skull ska jag få ett problem mindre imorgon så jag har tid för studier!! ska snart sätta mej framför teven och tilla på såpan Ullared, hur roligt program som helst. Ska ta mej en tidig sängtid idag så jag orkar med morgondagen//tjiiing

Fars dag och allt annat!!

Idag har det varit Fars Dag! Jocke har firats med teckningar utav barnen. Han ska ju flytta tillbaka idag till Oskarshamn idag så det blev lite mycket att göra innan han skulle åka:) Nu har det hänt nåt med tjockleken med texten men det ska väl kunna ordnas på något sätt:) vet inte riktigt vilken knapp jag kom åt. Igår lördag var det alltså Mys första banträning i Svarttorp. Hon hade fått hästen Hanilore som är ett svenkst halvblod, jätte-trevlig häst minsann. Hon gick ut som första startande och det gick jättebra. Banan var byggd som en åtta med två raka sidor så den var lätt att komma ihåg. Vi var där redan vid 9-tiden även om det startade vid 11-00 så hon hade gott om tid att ställa iordningallt och gå banan ett antal gånger. Emelie, Stefan, Moa, mormor ,morfar, Sara,Ellinor och Monika var där och tittade på henne så det var roligt att det gick bra och hon fick en rosett för att hon red en felfri runda. Efter den tiden i stallet så åkte My med hem till mormor och fick egentid med henne. Jocke åkte lite senare dit och skulle laga något tror jag, datorn eller liknande. Jag och Isac var hemma ensamma och det hände inte så mycket mera den dagen. Isac hade spytt under natten, varför vet jag inte det bara kom en gång sen var det över. Idag söndag så har vi firat pappsen hos Emelie. Hon bjöd på middag som bestod av ris med någon kycklinggryta som var jättegod. Till efterätt så hade hon bakat en tårta med jordgubbar och blåbär på. Det smakade smaskens men jag hade en tid att passa så jag fick snällt slänga i mej maten för att sen dra vidare. Jag hade föräldramöte med fotbollen. Min mormor hade fått åka in akut till sjukhuset för att hon hade fått en otäck inflammation i ögat som hon opererade för några dagar sedan, och nu hade hon blivit sämre och sämre, så sköterskorna bestämde att hon skulle in dit idag så de fick se till att hjälpa henne. Mamma är där med henne nu så jag väntar på en signal eller får jag ringa henne och kolla hur det är med henne. Som sagt så reste Jocke till oskarshamn idag så jag håller på att filura ut hur jag ska ha tid med träningen framöver, hoppas att det går bra för den enda träningen jag kan ha är ett pass som börjar innan My går till scouterna och det är jag inte riktigt bekväm med för Isac är inte heller hemma så jag får väl ta att hoppa över den träningen till det kommet ett till pass. Här kommer lite  bilder från helgen som gått..

my innan träningen..

my med Hannelore

My och Hannelore värmer upp

my med sin första rosett!!!!

jockes snygga ljusuppsättning:) hahahhaha... orginellt iallafall,,,

lillebror Robin

nähä gott folk då ska man väl sätta sig ner och kolla på sista delen av "ensam mamma söker!" tjingtjing...

Tvättdag...

Kan helt enkelt inte förstå varifrån all tvätt kommer??? Det spelar ingen som helst roll hur mycket man tvättat, för det känns som man tvättar hela tiden men  tvätthögen försvinner ju aldrig:)!!??
Så nu ligger jag skapligt efter för jag inte tvättat på flera dagar så det finns lite att göra. Är ju hemma för vård av barn idag. Igår skulle vi till Jula för att inhandla lite lampor och hann precis in i affären när My började klaga på magont. Skulle gå och prova ut hanskar till skolan och hade hittat ett par när jag ser My bli precis likvit i ansiktet och säger samtidigt att hon inte mår bra!!!
Full fart ut för My och mej så Jocke och Isac fick betala allt:) sen hann vi precis till gräsplätten innan all mat kom upp:(:(
Resten av kvällen låg hon i sängen men inget mera hände och hon åt lite toast. Idag har hon varit som vanligt utan magont eller kräk-känningar så det får väl bli skola imorgon om hon nu inte skulle bli sämre förstås.
Det är ju Jockes sista vecka hemma och nu förstår man hur fort tiden går. Det var ju en månad sen han kom hem för lite praktik och på söndag flyttar han ner till Oskarshamn igen. Så det kommer bli tufft, har så smått börjat inse att vi kanske ska göra oss av med hunden för om man ska gå till samvetet så finns inte tiden för mej, för det blir ju jag som måste ta hand om honom, eftersom jocke bor i ett hyreshus och har inte ens tänkt tanken att hunden kan vara hos honom, han är inte ens villig att försöka!!
För min egen del kommer det kännas som ett nederlag men det går inte riktigt ihop sig med tiden som aldrig finns i vanliga fall!! Känner jag mej själv så kommer det att dra ut på tiden för jag både vill och inte vill men det är väl bara att se till hundens bästa om inte annat:)
Sitter just nu och slappar lite efter maten. Idag blev det lax, kokt potatis, grönskaer och hollandesesås. Jättegott, Mys ville hellre ha köttfärssås med spagetti. Ska nu ta mej en kopp kaffe och en liten chokladbit!!! och kolla klart på Inspector Lynley som jag spelat in//tjing:)

bhhuuuuuu!!!

dag blir det en sammanfattning över hela veckan som gått!!
Det har ju varit höstlov på skolorna så det har kommit hem mycket pyssel inför Halloweenpartyt som alltid är på fredagen för ungarna. För My så blev det disco på fredagen och för Isac var det film och myyyys...

För min egen del har skolan innehållit allt som vi inte kommit i kontakt med tidigare. Våran klass var ju helt själva på skolan så vi har kört lastbil hur mycket som helst. Vi var indelade i 4 olika grupper så våran grupp bestod av Lizette, Peter, Rebecka, Sanna, Benni och jag. I måndags hade vi lastvikter och fick prova på och lasta stora leksaks-lastbilar med olika vikter för att sen på eftermiddagen köra grusbilar och hämta sand för att sen åka och väga hur mycket det blev, sen var det bara att komma så nära som mäjligt den summan som man fick ha på. Gick rätt så bra för mej och Lizette.
Tisdagen innerbar lsatväxlare för vår grupp. Det betyder att man hade olika skåp på bilarna som man skulle lasta av åka med tom bil och sen lasta på ett annat flak. Gick rätt bra men var tungt då det gäller att få ut alla stödben som givetvis sitter som berget så det var till att slå med hammare och trixa och fixa en bra stund innan man fick loss dom. Som belöning efter det slitet fick man prova på att lasta och lossa kranbilen sen. Det är en mycket ny lastbil så det känns som en lyx när man körde den bilen:)
På onsdagen så hade vi körning på schemat. Då gällde det att hitta till olika adresser med hjälp av olika kartor. Mitt och Lizettes problem är ju bara det att vi kan inte köra och läsa kartor samtidigt så det blev att vi stannade eller åkte till ställen vi kunde i uvudet innan och därifrån kolla vidare. Som tur var hade Tomas med sig sin GPS så vi hade den som hjälpmedel. Var rätt roligt för man fick känna på hur det kan vara att behöva leta reda på sina lossningsställen och att man inte ska vara rädd för att be om hjälp eller kunna under press leta i kartor. En mycket givande dag minnsann.
Under torsdagen så stod det påbyggnader/släp på schemat. Vi började med att få se en film om hur det har utvecklats under ca 60 år med släpkopplingar och hur det i framtiden kan se ut med alla hjälpmedel man kan tänka sig.
Sen fick vi gå ut och se hur det fungerar med släpen som vi har på skolan och vad man ska tänka på när man håller på med olika kopplingar med allt vad tryckluft och el heter. Efter det så blev vi tilldelade olika arbetsmoment och det visade sig att jag och Peter skulle lasta ett släp istället så jag skulle få tillbringa hela dagen med att sitta i en truck istället och fick se hur de andra fick köra och backa med släp, men det blir väl våran tur någon annan gång:)
På fredagen skulle vi ha en lovdag och det var jätteskönt så jag passade på att storstäda huset.

Igår lördag åkte vi ut till mamma och firade alla helgonadagen därute. Emelie och Moa kom även ut, Stefan fick stanna hemma och städa lägenheten och sen skulle han se på fotboll under eftermiddagen så det var roligare för dom två att komma ut till landet istället. Mys hade sovit över hos Emelie från fredagen så för oss ahde kvällen varit lugn och skön, bara isac hemma och han gör inte så stort väsen av sig:)
Vi åkte ner till morfars grav och tände ljus och la dit en krans. Sen åkte vi hem och blev bjudna på en härligt varm och stark köttfärssoppa med bröd till, jättegott mamma!!! Isac hade med sig muffins som han hade bakat och sen dekorerat i halloweentecken! blev jättegoda minnsann och han var mäkta stolt att han gjort dom själv.
På kvällen hade Isac blivit bjuden till Christoffer på middag och sen skulle det vara ute och tigga godis av folk. Han stannade även över natten så nu har Jocke åkt och hämtat honom för vi ska snart iväg igen till JFK och se när Stina tävlar i hoppning med sin häst Finetta. Hon ska vara med i 80 och 90cm hoppningen och Mys fick följa med och agera hästskötare. Nästa vecka ska ju Mys vara med på sin första banträning i hoppning ven om hon kallar det för "hopptävling!" men någonstans ska man ju börja. Bra träning för henne allt, nu hoppas vi bara att hon klarar att komma ihåg rutten hon ska rida!!

.
katt/hund slöar...



en frusen Jocke..

mys som häxa:)

mamma på spelhumör med isse

var en sväng till morfars grav för att tända lite ljus och lägga en krans..

kling och klang:)

hittade en massa kastanjer som vi pysslade ihop till olika skaer när vi kom hem, namn, spindlar olika djur.. man tager vad man haver som kajsa varg sa:)




RSS 2.0