lastväxlare??

Nu på lovet har vi ju lite special-schema eftersom det bara är våran klass som finns på skolan!
Så dennna veckan består vi av 4 grupper lite blandat mellan våra grupper. I min grupp är det jag, Lizette,benni, Sanna, Peter och Rebecka. Den sista tjejen är en gymnasieelev som går 4:e året på skolan, men som inte fixat teorin så hon kommer att gå ett tag till med oss.
Igår så hade våran grupp lastvikter, vi började dagen med att teoretiskt prata om vikter, sen fick man låtsas lasta på en liten bil och så skulle man komma så nära vikten som man fick ha via reg-beviset.
Det gick bra för oss jag, Lizette och Peter, vi samarbetade och pratade igenom innan vi chansa och sätta lastbilen på vågen.
Efter vi kommit ifrån frukosten så fick vi varsin grusbil som vi skulle lasta med sand och åka och väga och sen räkna ut hur mycket det blev och sen komma så nära som möjligt.
Det var roligt men svårt för man fick chansa väldigt mycket men sen fick man justera det efterhand.

Idag Tisdag så var det lastväxlare på schemat. Vi fick återigen olika bilar, jag och Lizette tog bil 13 för den är liten och smidig tänkte vi, men ack vad fel vi hade.
Skulle alltså ta av skåpet, via stödben och tryckluft, så det är ju ännu bättre om det skulle vara så att det finns en MÖJLIGHET!!!!! att få ner stödbenen utan att bryta fingar och ryggar. Alltså kontentan av allt blir att det gör nget om det blir gjort lite oftare så att man slipper få psykbryt och en helt förstörd dag pga. av att allt sitter som berget!!!!!
När vi väl var klara så hade vi missat frukost med en halvtimma så det var bara att sätta sig ner och äta en bit innan det var dags för nästa test. Vi skulle haka på skåpet igen och sen ta av det igen. Efter vi klarat det så körde vi krok-bilen istället. En mycket rolig och lättkörd bil, vi körde fram och tillbaka hela tiden, körde på en tom balja och sen en som var lastad så vi skulle känna de olika tyngderna. Jätteroligt att kunna avsluta på ett bra sätt..
Så imorgon blir det körning på väg och då får vi ett gäng olika ställen som vi själva ska göra en rutt på och sen ska vi köra den också, så det kan allt bli roligt. Har även tränat med Monika idag, men bara för att ajg missade träningen igår så tog jag igen den idag och körde dubbelpass och det kommer jag allt att få sota för imorgon tror jag.
Idag går mina tankar till min klasskompis Sabina som gjort en operation och håller tummarna för att allt ska gå bra, vi kommer ju att följa hennes förvandling under tiden vi träffas men hon kommer inte tillbaka förräns om 1½ vecka till.
Nu ska jag allt gå  och lägga mej... god natt Sverige:)

lite bilder från helgens aktiviteter


isac på rally... marknadsnatta i Östergötland

.

kärleksfrukost från jocke:)

isac i full action...

att hålla posotion är a-o i innebandy, här är isse back...


vintertid!!!!

Jaha, då var det åter dags att ställa tillbaka klockorna en timma så man får sova lite till... najs:)
Varje år är det likadant, som vanligt så har jag totalt glömt bort det och blir lika förvånad när man slår på teven och inser att tiden på teven inte stämmer med tiden på alla andra övriga klockorna man har in huset och då kommer man ihåg att det var just idag det alltså var dags för tidsomställningen...
Sagt och gjort och då ser man till sin förvåning att man gått upp en timma för tidigt men ändå inte på nåt konstigt vis, så idga klev jag upp vid halv sju istället för halv åtta som jag var inställd på!!
Det var bra det för idag så hade Isac sin första innebandy- match borta i Fagerhult. De skulle samlas redan vid 11.50 för avfärd så det blev allt en tidig dag ändå. Innan vi åkte var vi ju tvungna att få i oss mat, så vi åt middag vid 11-snåret, lite konstigt känndes det men det behövde vi senare märkte man.

I första matchen så mötte vi Vetlanda och det såg riktigt bra ut stundtals men så slöade vi till lite och då kom genast deras mål med en svindlande fart. Till slut orkade killarna inte hålla ställningarna så det blev 5-4 till motståndarna. En stor eloge till alla spelarna, de spelade riktigt bra och var på alerten största delen.
Direkt efter den första matchen så mötte de Habo. Hade bara haft vila i 5 minuter mellan matcherna så det var ett trött lag som nu fick visa att de hade lite extra energi. Det tog inte längre än 1 minut för motståndarna innan det första målet kom sen gick det nog av bara farten skulle jag tro. Habo var ett väldigt stark lag med bra spel, passningar och explosivitet som HIK saknade. Men till slut så satte Isac första målet rakt i krysset från halva planen och det öppnade en stor kämparglöd hos alla. Efter ett tag fick de in ett mål till och efter det tog det ända till andra perioden innan chansen skulle komma igen. Den perioden svarade Isac för att det skulle jämna ut sig så han gjorde 3 mål själv, så slutresultatet blev 10-5 till Habo!!
Grattis Habo, det förtjänade ni allt för ni tog chanserna när dom kom!!!
Så nu kommer det bli en slapparkväll och lite stök och bök inför morgondagen. Barnen är ju på fritids hela denna veckan för det är lov för dom.

höstig torsdag

Nu börjar verkligen hösten närma sig med stormsteg. Idag har det dock inte varit speciellt kallt ute och det är ju skönt för vår grupp har haft körning i två dagar så det underlättar trots allt. Imorgon har vi eget arbete och jag tillsammans med Lars kommer att jobba vidare på motordelen som vi började med. Förra fredagen så blev det en redovisning för våran del men då hade vi också fått vänta flera veckor ! vi har påpekat det för våra lärare flera gånger och nu har vi en uttsatt tid då redovisningar kommer att finnas. Igår så körde jag och Lizette tillsammans. Det är skönt att köra med hene för hon kör väldigt bra även om hon har en del att jobba med, men man får tips när man sitter brevid och tittar hur hon kör och sen försöker man att göra det under sin egen körning. Så man lär sig mycket av andra. Igår liksom idag så körde vi med Tomas och jag vet sedan innan att Lizette inte tycker det är speciellt kul utan hon vill gärna köra med Lunne istället. För min del så spelar det inte så stor roll men ju mera man lär känna lärarna detso mer ser man deras olikheter. Nu mer än någonsin så ser man det under körningarna.
För min egen del gick körningen inte alls igår. Började helt enkelt i fel ände och kom aldrig tillbaka in i matchen...
Mycket stress och olidligt mycket bilar befann sig i stan just när vi körde. Jag tragglade på Ljungarums området en bra tag men fick aldrig kläm på det hela så det fick bli lite stadskörning istället. Ett mindre lyckat val av Tomas men hans förklaring senare var att han ville se hur jag rodde ut vissa stressmoment, men sa i meningen efter att det inte var ett av hans smartare val den dagen!!!!!
Kan lätt säga att jag höll med. Tror att jag hade en puls på ca 1000% under 1 timmas körning så när jag kom hem på kvällen så var jag helt slut.,

Körningen idag gick mycket bättre och det känns skönt. Fick köra via Mariebo ner till stan och cirkulera runt överallt för att sen bege mej ut till Rosenlund och Östrängen. Gick även bra för Lizette som dagen till ära tränade på rondellkörning som hon tycker är svårt.
Det var ju som sagt onsdag och det betyder ju då att det är ridning. My skulle ha Vagabond men blev inte alls glad så hon frågade Sara vilken häst hon skulle ha och hon hade fått Gavile som hon inte alls tycker om så det blev så bra att My och Sara bytte till bägges lycka. Igår så övade dom på olika gångarter och stooooora cirklar. Gick sådär för alla, det blev ofta krockar men till slut var alla tillbaka på ruta ett och började om.
Efter denna kalla och ruggiga 2-timmars ridning och allt göra innan och eftersaker så höll både jag om my att frysa ihjäl så det var skönt att komma hem och ställa sig i duschen för att sen komma ut och kvällsmaten är klar.
Tack älsklingen!!

Ugnsbakad kyckling:)

Idag blev det en otroligt seg dag. I skolan så hade vi teori hela dagen.  Fick först prata med skolans rektor som ville veta vad vi tyckte om utbildningen, om man kunde förbättra något och han sa lite hur det ser ut ifråns skolans sida.
Lite intressant att få se hur skolan ser på det hela, sen blev det lite frågeställning och lite svar. Sen var det den obligatoriska samtalskvarten med sin grupp för att sen ta upp allt med lärarna.
I Tomas klass var det sen lastvikter för hela slanten, uppe hos James gick vi igenom bromsarna och allt med det systemet.
Väl hemma satt jag en stund framför datorn och sen blev det matlagning. Idag stod det ugnsbakad kyckling med potatis och sås!!
Dom som känner mej vet att jag inte är en stjärna när det gäller matlagning så det var med öppet sinne jag gick in för maten idag:)
Som tur var lyckades jag denna gången med väl godkänt resultat!! från samtliga!!!
Så det kanske blir att jag gör maten lite flera gånger, om jag ska säga det själv så är det lite roligt att görra mat när man väl lyckas så det är inte alls otroligt att det blir fler gånger.
Ha en fortsatt bra dag:)

höst och sol-söndag

Idag hade det blivit planerat att vi skulle höststäda i trädgården och uteplatsen. Var ju ett tag sen man var där ute nu så då finns det liksom ingen anledning att låta  möblerna stå ute.
Har lite blommor kvar i uterummet som kanske också vill komma in nu när det blir lite kallare.
Var även tvungen idag att åka och storhandla då det nästan ekade när man öppnade kylskåpet:) Tycker det är så tråkigt att handla men det är ju ett ont måste säger de som vet...
Innan det skulle pappa och mamma komma hit och lämna över bilen som vi ska få låna, men med mammas hjälp (skulle jag tro!) så skrevs bilen över till oss, så nu har vi två bilar och behöver inte bry oss om det problemet.
så TACK SÅ MYCKET mamma och pappa för att ni hjälp oss med bilen:) Ni är bäst!!!!

När de åkt vidare så tog jag och Jocke och åkte och handlade! Kändes nästan som om vi länsade hela affären på sina varor men nu så är det fullt i skafferierna igen så vi klarar oss ett bra tag.
När vi väl kom hem var det så dags för middagen som bestod av potatisgratäng från gårdagen och stekte lite kotletter till det. Mysan hade åkt till sin kompis Manda så hon var inte hemma på hela eftermiddagen. Efter ett tag så ringde Mandas mamma och frågade om My kunde följa med till deras kyrka för det var visst någon slags barntimma med pyssel som stod på agendan och det fick hon givetvis. My kom inte hem förrän klockan 18.30 senare så hon var iväg precis hela dage. Dom hade gjort jättefina saker som strax kommer på bild.

En stund efter maten så skulle Jocke ochIsac ta sin löparrunda. Det är något som dom kommit överräns om att springa tillsammans en gång i veckan till att börja med och det tycker jag är bra, att de gör någoting tillsammans.
Sen hjälpte Jocke Isac att få en sida på facebook och har även visat honom Farmwill-spelet så nu blir det väl det en stund varje dag skulle jag tro.
Någon städning utan altan och gräsmatta blev det visst inte idag men det ligger ju kvar ändå!!!

mina fina springpojkar...

min stora fina pojk Isac

dett var det som Mys kom hem med från pysseldagen, varsin disktrasa med sitt namn på, sminkväska och en fallskärm.

myslördag

Lördag.....
Vad ska det bli av denna dagen tro?? började med att jag väckte Jocke och sa att klockan var 8 och då formligen flög han upp och rusade för att ta på sig kläder för att sen säga hej och åka:)
Det är aldrig roligt att börja dagen med att känna sig stressad... Han hade ifs. ingen direkt tid att passa med tror att han hade satsat att vara på jobbet vid ungefär klockan 8.
När han väl kommit iväg gick jag upp och satte mej framför teven och började kolla på alla mina inspelade program som jag spelat in under veckan.
Efter ett tag vaknade Mysan och lade sig i soffan hos mej. Hon verkade inte alls bra och sa att hon mådde konstigt. Det visade sig senare att hon blev bättre men att hon är rätt förkyld och då brukar man inte vara speciellt pigg.
Så det var en skön start på dagen. Blev lite frukost och sen lite snack om allt och inget. Isac sov över hos Christoffer denna natten så det var bara jag och Mysan hemma.
Hon har idag bestämt middagen och det blev PANGkakor!!! Försöker få henne att inse att det heter pannkakor men det går visst inte in idag:)
Bra samarbete blev till en god middag och Isac kom hem i rätt tid. Efter maten spelade vi lite spel jag och My och isac gick in och spelade spel på datorn.. Sitter nu framför datorn och kollar runt lite ska snart skriva en matsedel för nästa vecka och sen blir det innebandy för hela slanten.
my i sitt esse...


min fina lilla tjej:)

trött fredag...

Äntligen är det fredag!!!! Idag är det en riktig skitdag... trött och seg som jag vet inte vad och till råga på allt så var inte Jocke hemma på 2 dagar för han skulle till Stockholm på mässa, så då blev det de jobbiga dagarna som jag fick!!!
Har nu kommit hem ifrån träningen tillsammans med Monika. Vi provade på något nytt idag som hette cirkelträning och bestod av 7 redskapsmaskiner som man gick runt i under en viss period och sen bytte man maskiner när det gårr 1 minut!! man trodde inte att det skulle bara så jobbigt men det kommer vi se imorron:)
Jocke fick ett erbjudande av jobbet ahn praktiserar hos att jobba imorron så då är han inte hemma då heller, Isac sover över hos Christoffer så det blir bara jag och My som är hemma...
Får se vad hon vill göra.

gråmulen måndag!!!

jaha, då var det ännu en måndag på schemat. Idag ser det inte så muntert ut då det är askgrått ute. Kallt börjar det bli också som nu när det bara är 6 grader utomhus, brrrrr tur att man ska vara inne större delen av dagen idag.
Har idag min reflektionsdag från skolan så det blir lite läsning, insättning av papper som jag skulle ha gjort för länge sen men som alla vet aldrig blir av, tvätt, städ (om jag hinner med!) och TRÄNING med Monika för första gången detta året!!!
Har försökt att boka tid med henne hur länge som helst nu men det är alltid något som kommer ivägen så det blir aldrig som man tänkt sig.
I fredag så direkt efter skolan begav jag mej till Oskarshamn för att hämta hem Jocke. Han ska vara hemma en månad nu för han har praktik och som tur var kunde dom fixa en plats närmare hemmet så det känns skönt för då behöver man inte ha allt själv utan man kan hjälpas åt.
Hans praktikplats ligger i Nässjö så det är ju inte så långt dit. På torsdag ska han åka på en mässa i Stockholm med sin skola så det blir att han får åka direkt ifrån "jobbet" på onsdag eftermiddag och så kommar han väl hem på torsdag kväll skulle jag tro om han inte pker direkt till praktiken på fredag.
har ju fått ett litet problem just denna veckan då vi bara har en bil men skulle behöva två!!!
Vi tillsammans med pappa jobbar på problemet och det ska nog ordna sig med det blir lite problem fram tills dess att vi fixat fram en annan bil, då det är körning till och från skolan samt ridningen, men nu har Monika sagt att hon kan skjutsa mej till skolan denna veckan och att hon även kan köra till stallet. Som tur är är hon fortfarande arbetsbefriad som det så snällt heter så tiden finns för henne.

Igår Söndag så fyllde Ellinor 2 år!!!!! Vi hade fått en inbjudan till henne så det var full fart till leksaksaffären där man stod hur länge som helst och valde. Blev till slut en ljudbok med gårdens alla djur. Som tur var var det en häst på framsidan och hon bara skrek rakt ut NETTA; NETTA, det är Stinas häst som heter Finetta och som Ellinor äntligen har börjat att rida och borsta på. Hon fick mycket presenter, kläder inför hösten, dockor, bok och en alldeles ny dockvagn!!!!! Ögonen var som tennisbollar på henne när hon såg var det var för något!!!
Det är roligt att se all glädje i hennes ögon, det var en bra avslutning på denna veckan//tjipp...

Ellinor 2 år

hon fick ju en dockvagn också...

solig torsdag!!

Äntligen torsdag! ska bli skönt när denna veckan är över, har varit hur mycket som helst att göra och komma ihåg:)
Ska imorgon åka ner till Oskarshamn och se om Jocke kan tänka sig slitas från sitt "nya" hem och istället komma hem till oss här uppe på höjden. Nu ska han vara hemma i en månad för han har praktik och som tur är kan han få den närmare hemmet!! Så nu ska han vara på ett ställe i Nässjö och praktisera. Kommer bli mycket bättre för då kan jag både plugga utan störande moment och tid till det samt att jag kan träna lite när jag vill utan att behöva oroa mej för var alla är och hur jag ska hinna allt varje dag. Gött när man kan dela på uppgifterna.

Igår onsdag så var jag med My till skolan hela dagen. Skolan har ju nu en föräldravecka som jag försöker att gå på varje år även om det kunde vara flera gånger tänker man att man ska göra men det blir aldrig av.
Dagen bestod av matte, lite skolsysterbesök med längd och vikt samt lite allmänt prat om hur man trivs i skolan och om man har kompisar och om det skulle vara något de går och funderar över.
Sen blev det lite kulturskola och då skulle hela klassen försöka sig på BALETT!!!!!!!
Hur kul som helst och se vilken balans ungarna hade för det var inte helt lätt och det blev många dunsar i backen när dom skulle göra piruetter och tåövningar. Läraren som hade dom var en ung tjej som jag tror att alla barn gillade och hon vara jättrbra med dom. Är ju bara 1 kille och 12 tjejer i den klassen så du kan ju tänka dej vilken chock för honom. Han ville inte under inga omständigheter dansa balett så han slapp och fick sitta hos treorna istället.

I slutet av lektionen så skulle barnen träna det allra sista på sin streetdance som de hade övat på några gånger så nu fick man se slutresultatet och det var jätteroligt. Alla klarade provet galant och de var så stolta när de var klara. Sista halvtimmen var det tyst läsning och my och jag gick in till biblioteket för att se om hon kunde hitta en ny bok. Hittade en till slut och sen var det bara att börja läsa.
Till lunch blev det makaroner och köttbullar och mysan tog om 3 gånger och det är inte vanligt för henne.

När vi kom hem sen så sa hon att hon tyckte det var roligt att jag följde med och det är som mamma kul att höra så de inte skäms för en men det kommer nog senare:)
Ha en bra dag och njut riktigt av det fina vädret..

GLAAAAAAD!!!!! å lite duktig...

Idag är det en mycket lycklig dag för att det har gått SKITBRA!!! vid körningen.! Allt med växlingen funkade finfint så det blev en större vända mot Hovslätt/Norrahammar där vi irrade runt lite så jag fick öva på hur det var att köra på mindre gator med mera trafik. Finns en viss undergång vid Hovslätt som de flesta klasskompisar har pratat om att man INTE kan köra under för det är för låg, och döm om min förvåning att jag själv körde precis samma väg som de flesta andra och "lydde" min lärare Lunne som "snällt!" trollade fram denna omtalade undergång!!!!!
Precis när jag svängt ner mot undergången började han skratta och då vet man att det inte gått som man tänkt sig.
Så som så många andra före mej fick jag snällt BACKA! mitt i trafiken, men jag tror att de flesta som bor i närheten är vana vid att det kommer körelever och förstör!! hahahah....
Sen blev det lite mera körning för att till slut bli Lasses tur. Vi kör ju två och två så då är man ute ca 2 timmar.
Hade gårdskörning på morgonen och körde å med Benni så vi fick lite nya körvägar och en sträng förmaning om att växla utan att kolla var de är!

Efter en hård dag på skolan åkte jag hem , inväntade My och Isac som senare ringde och frågade om han fick följa med Filip hem och det fick han. Så jag och My åkte till gymmet som hade en nystart och istället för "The Gym" heter det istället "Golds Gym" så denna månaden är det gratis så det var lite mera folk än vanligt. Har bokat en tid för mej och Monika imorgon så jag hoppas att hon kan då.
Fann till min förvåning pappa på gymmet idag också. Trodde inte han skulle orka komma idag för han var så snäll och körde hem Jocke till oskarshamn igår eftermiddag och var inte hemma förrens sent på kvällen.
TACK PAPPSEN!!!! DU ÄR BÄST!!!!
så det blev en bra dag till slut, skam den som ger sig nu är det sängen som gäller för min del //godnatt...

typiskt.....

... vilket skitväder det skulle vara idag då!
Nu märks det verkligen att det börjar bli höst ute. Hade i veckan den första natten då det blev dags att skrapa rutan, hade dagen innan tvättat bilen för det var sommarväder ute och hade då som tur var tankebanor på att det eventuellt kunde bli lite kallare och ställde därför in bilen i garaget.
De sa på vädret igår att det skulle bli nederbörd och T O M snö uppåt landet!!! helt sjukt,har ju bara gått in i början av Oktober, ser mörkt ut för framtiden. Jocke komhem i frdags och skulle då visa upp Forden för en eventuell köpare, och döm om min förvåning när han kom hem UTAN bil!!!!1Känns skönt att ha den ur sikte nu, ska försöka klara oss utan 2 bilar för tillfället och spara ihop lite pengar till en lite bättre bil. Annars får väl pappa sälja FLJ:n till oss och skaffa sig en annan bil!!!!
Imorgon ska vi äntligen till mamma för att äta lite middag!! ska bli skönt för nu jar jag inte träffat dom på 3 veckor!! Förra helgen var dom sjuka och helgen innan det var dom borta bägge dagarna:) ska ta med oss en blåbärspaj till dom och det ska bli kul att se vad hon gör för god mat!! kvittat egentligen vad det blir bara att få middag där gör mycket:)
Pappa ska köra ner Jocke till Oskarshamn imorgon och det tackar jag för! Annars hade vi fått åka fram och tillbaka imorgon och det hade varit jobbigt.
Nähäh, nu får det bli lite gjort innan vi ska fara vidare i vårt hektiska liv:)

RSS 2.0